Politiet i Oslo frykter serievoldtektsmenn

Tror enkeltpersoner kan stå bak flere voldtekter.

OVERFALT PÅ VEI HJEM: Sist helg ble to jenter overfalt og voldtatt i Oslo. Den ene var en 22 år gammel jente som skilte lag med venninnene sine, og gikk alene igjennom Slottsparken. Antallet overfallsvoldtekter øker, spesielt i Oslo. En gjennomgang Dagbladet har gjort viser at de fleste voldtektene skjer på kveldstid i helgedagene. Foto: Erlend Aas/Scanpix
OVERFALT PÅ VEI HJEM: Sist helg ble to jenter overfalt og voldtatt i Oslo. Den ene var en 22 år gammel jente som skilte lag med venninnene sine, og gikk alene igjennom Slottsparken. Antallet overfallsvoldtekter øker, spesielt i Oslo. En gjennomgang Dagbladet har gjort viser at de fleste voldtektene skjer på kveldstid i helgedagene. Foto: Erlend Aas/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For en måned siden oppga Oslopolitiet at det så langt i år har vært 20 fullbyrda overfallsvoldtekter og 26 forsøk på overfallsvoldtekter i hovedstaten. I helga ble to nye ungjenter overfalt og voldtatt - én 21 år gammel jente ble voldtatt i Slottsparken og en 17 år gammel jente ble funnet naken i Torggata.

Dermed øker antallet overfallsvoldtekter eller forsøk på sådan i Oslo til 48. Dagbladet kan i dag vise hvor 18 av voldtektene har funnet sted. Oslopolitiet tror nå at flere gjerningspersoner kan stå bak voldtektene og forsøkene.

- Flere går igjen -Vi har ingen grunn til å tro at det er 46 forbrytere. Vi tror det er flere som går igjen, og det er noe vi jobber med. Det er et bilde i analysen som tyder på at det kan være gjengangere, uten at jeg kan fastslå dette med sikkerhet, sier Kari-Janne Lid, leder av sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Politiet undersøker om beskrivelsene av voldtektsmennene og deres modus kan samsvare med andre tilfeller av voldtekt.

- Vi ser i noen saker at det er samme person som går igjen i beskrivelsene og i modus. Det kan dreie seg om gjerningssted, hvordan oppretter de kontakt og hvordan får de kontroll, samt utseende og verbale utsagn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer