ADVARER MOT DELING: Trond Widme, sjef ved Indre Østfold politistasjon.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ADVARER MOT DELING: Trond Widme, sjef ved Indre Østfold politistasjon. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Politiet i Østfold ber folk slutte å dele Facebook-status om angivelige overgrep. - Dette kan være skadelig

Politiet bekrefter samtidig at de etterforsker en sedelighetssak med en mindreårig jente og deling av sensitive bilder på sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Øst politidistrikt sendte rett før kl. 12 i dag ut en pressemelding hvor de ber folk om å slutte å dele en Facebook-oppdatering som omtaler angivelige overgrep.

I pressemeldingen bekrefter de samtidig at politiet i Indre Østfold etterforsker en sedelighetssak som ble registrert hos dem 23.mai i år, og at saken handler om en mindreårig jente og deling av sensitive bilder på sosiale medier.

Bakgrunnen for at vi ønsker å gå ut med en pressemelding på dette tidspunktet er en Facebook-melding skrevet av en tredjepart som blir mye delt. I meldingen på Facebook fremkommer det flere alvorlige påstander om saken, skriver politiet.

Videre i pressemeldingen heter det:

- Vi jobber med å etterforske saken og har gjennomført mange etterforskningsskritt siden saken ble registrert hos oss. Dette er en høyt prioritert sak hos oss og vi har fremdeles mye etterforskning igjen. Vi oppfordrer folk til å være forsiktige med å dele innlegg som inneholder sensitiv informasjon om andre. Dette kan være skadelig både for personene det gjelder og vår etterforskning videre, sier seksjonsleder for etterforskning Svend Åge Sletten på Indre Østfold Politistasjon.

Trond Widme, politistasjonssjef på Indre Østfold politistasjon, sier de ikke kan gi ytterligere informasjon om saken, men bekrefter at det er en pågående etterforskningen.

- Vi jobber med saken, sier Widme.

- Har delingen av Facebook-statusen vanskeliggjort etterforskningen?

- Vi hadde i hvert fall ikke trengt å sende ut en pressemelding nå hvis den ikke ble delt. På generell basis vil jeg si at folk må være veldig forsiktig med hva de deler i sosiale medier når det kommer til emner som dette.