Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Paris jakter våpendesperado

Skjøt fotograf. Åpnet deretter ild i byens finanssentrum.

PÅ VAKT: Politistyrker vokter redaksjonlokalene til den franske avisa Libération og flere andre avisredaksjoner etter at en fotograf ble skutt med hagle av en ukjent mann. Senere er det meldt om skudd også andre steder. Foto: NTB Scanpix / Reuters / Gonzalo Fuentes
PÅ VAKT: Politistyrker vokter redaksjonlokalene til den franske avisa Libération og flere andre avisredaksjoner etter at en fotograf ble skutt med hagle av en ukjent mann. Senere er det meldt om skudd også andre steder. Foto: NTB Scanpix / Reuters / Gonzalo Fuentes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag ble en fotograf skutt da en bevæpnet mann tok seg inn Libérations lokaler.

Nå meldes det om nye skudd, denne gang utenfor en bank i finansområdet La Défense lenger vest i byen.

Bekrefter skudd En talsmann for Société générale bekrefter at det ble skutt utenfor deres lokale og understreker at ingen ble såret, melder NRK.

Som i forbindelse med skuddene i Libérations lokaler, skal det være snakk om en enslig mann med våpen.

Politiet mener ifølge Reuters at det er snakk om samme gjerningsmann.

Dette skal de blant annet basere på funn av samme type patronhylse på de to stedene.

Vokter avisredaksjoner Politi er ifølge NTB utplassert i flere redaksjoner i Paris etter at en mann tok seg inn avisen Libérations lokaler og skjøt og såret en fotograf tidligere i dag.

Fotografen, en 27 år gammel fotoassistent, er ifølge politiet skutt i brystet og kjemper nå for livet.

- Gjerningsmannen sa ingenting. Han kom inn. Han skjøt og så forsvant han, sier redaksjonssjef Fabrice Rousselot i Libération.

Den bevæpnede mannen kom inn i redaksjonslokalene mandag formiddag og skjøt med en hagle før han deretter flyktet fra stedet.

Ukjent motiv Skuddene utenfor banken Société générale kom cirka 90 minutter etter skyteepsioden i avisredaksjonen. Mannen skal ha flyktet ved å kapre bil.

Mannen beskrives som korthåret og i 40-åra.

Omstendighetene rundt skytingen er ennå ikke kjent, og det er heller ikke klart hvem gjerningsmannen er eller hvilket motiv han har.

Flere episoder Fredag tok en mann seg inn i redaksjonslokalene til TV-stasjonen BFMTV og truet journalistene som jobbet der før han stakk av.

Politiet sier det er for tidlig å si om den hendelsen kan settes i sammenheng med mandagens skyting, men etterforsker mulige forbindelser.

Libération er en dagsavis med et sosialdemokratisk ståsted.