«Machete-saken»

Politiet i retten: Dette er det ukjente kriminelle nettverket «313»

Den grove volden, som ble utført med en machete, skal ha utspring i tidligere konflikter. Politiet mener flere av de tiltalte har tilhørighet til et nytt kriminelt nettverk med utgangspunkt i Oslo sentrum.

MACHETET: En 23 år gammel mann ble alvorlig skadet i angrepet som fant sted på Ensjø Bingo 4. juni i 2017. Foto: Politiet.
MACHETET: En 23 år gammel mann ble alvorlig skadet i angrepet som fant sted på Ensjø Bingo 4. juni i 2017. Foto: Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den brutale videoen, som er spilt av en rekke ganger i rettssal 227 i Oslo tingrett, viser en gruppe maskerte menn storme inn i på Ensjø Bingo i Oslo, 4. juni i fjor. En person trekker en machete opp av linningen på treningsbuksa og går mot den fornærmede. På videoen kan man se at mannen hever macheten og hogger mot en person som er utenfor bilderamma.

Politiet knytter hendelsen og de tiltalte i saken til et til nå ukjent kriminelt nettverk i hovedstaden. I dag vitnet politioverbetjent Jan Erik Bresil om det de mener er et kriminelt nettverk som går under navnet «313».

- Vi oppfatter dette som et kriminelt nettverk, men jeg ser jo flere av de tiltalte har omtalt seg selv som gjeng, sa Bresil i retten.

Fra en annen vinkel viser overvåkningsvideoen at mannen som holder macheten hogger mot 23-åringen flere ganger før den maskerte gjengen stormer ut av bingolokalet. Det siste som vises i den brutale videoen er offeret som sjangler blødende videre inn i lokalet.

- Han slo meg to-tre ganger med macheten, sa den fornærmede da han forklarte seg i forrige uke.

- Var dette et drapsforsøk, spurte rettens administrator i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer