Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Sogndal ber om mer hjelp fra Kripos

Politiet i Sogndal ber om taktisk bistand fra Kripos i etterforskningen av forsvinningen til 22 år gamle Veronica Heggheim Stegegjerdet.

FORSVUNNET: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble sist sett 25. oktober. Nå ber politiet i Sogndal om mer bistand fra Kripos. Foto: Privat
FORSVUNNET: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble sist sett 25. oktober. Nå ber politiet i Sogndal om mer bistand fra Kripos. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det lokale politiet har allerede fått hjelp fra Kripos i letingen, men trenger nå ytterligere bistand i form av kvalitetssikring, opplyser regionlensmann Asle Karoliussen overfor VG onsdag kveld.

- Det er snakk om å få ekstern hjelp til å gjennomgå sakskomplekset, sier Karoliussen til VG.

- Vi trenger en som kan komme med innspill, for eksempel om det er ting vi ikke har gjort, som vi burde ha gjort. Det er ikke snakk om avhørshjelp, sier regionlensmannen.

Undersøkte boligen Han opplyser at Kripos har gitt beskjed om at de vil sende en taktiker til Sogndal i slutten av uken. En analytiker fra Kripos kom til Sogndal allerede mandag denne uka for å analysere kvinnens mobiltelefon og PC. Etterforskeren reiste tilbake til Oslo onsdag, hvor hun ville gjøre ferdig arbeidet.

Onsdag formiddag foretok politiet en ny undersøkelse av boligen den savnede 22-åringen leide i Årøy.

Ifølge Bergens Tidende ble søket gjennomført av tre politifolk med en politihund. Både eneboligen som 22-åringen leier sammen med sin yngre bror, og et uthus på området ble nøye undersøkt.

Også mandag og tirsdag foretok politiet en undersøkelse av huset og området rundt med politihund.

Avklaringer - Det er ikke noe nytt spor eller nytt moment i etterforskningen. Denne jobben med hund kunne like gjerne blitt gjort i går, for å si det sånn. Det dreier seg om ytterligere undersøkelser som må gjøres for å bekrefte eller avkrefte forhold i etterforskningen, sier Asle Karoliussen til avisen.

Han sier politiet har en rekke forhold som må avklares og «hakes av», slik at de kan snevre inn etterforskningen rundt den savnede kvinnen.

- Å avklare ting er like viktig som eventuelt å få bekreftet noe, sier han.

Politiet hadde opprinnelig planlagt å sette inn en miniubåt onsdag for å søke etter 22-åringen i den ytterste delen av Barsnesfjorden, men dette har foreløpig ikke latt seg gjennomføre.

113 tips Veronica Heggheim Stegegjerdet ble sist sett lørdag 25. oktober. Fortsatt vet ingen hvordan hun forsvant. Politiet har tidligere gitt uttrykk for at de søker etter en antatt omkommet person.

Siste sikre observasjon av kvinnen kommer fra en person som har forklart at han kjørte henne hjem i bil om formiddagen denne lørdagen. Hun ble meldt savnet tirsdag 28. oktober.

Karoliussen opplyser til VG at de har fått inn 113 tips i saken, og at 53 vitner er blitt avhørt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling