Politiet i sorg

Justisminister Odd Einar Dørum og politidirektør Ingelin Killengren er i sjokk og sorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er med dyp sorg jeg har mottatt meldingen om at en polititjenestemann ble drept i forbindelse med ranet i Stavanger. Mine tanker går til hans nærmeste og politikorpset som har mistet en kollega, sier Dørum.

Justisministeren regner med at ransmennene stammer fra det organiserte, kriminelle miljøet.

- Ranet i Stavanger er preget av en brutalitet som kjennetegner den harde, organiserte kriminaliteten som har vokst fram de senere årene, og som vi lenge aktivt har bekjempet, sier Dørum, som ber publikum til å følge de oppfordringer og råd politiet gir i saken.

Halv stang

- Hendelsene i Stavanger i dag bærer preg av en type kriminalitet som vi i Norge sjelden har vært vitne til. Den kyniske organiseringen og gjennomføringen av dette ranet gir oss en påminnelse om hvilke former for kriminalitet som norsk politi må være rustet til å bekjempe, sier politidirektør Ingelin Killengreen i en kommentar til det brutale ranet.

Hun sier alle i politiet føler med den drepte politimannens familie og hans kolleger ved Rogaland politidistrikt.

- Norsk politi over hele landet viser sin medfølelse ved å flagge på halv stang, sier Killengreen.

Politidirektøren har stor tiltro til at politiet i Rogaland vil håndtere den spesielle situasjonen på beste måte.

- Jeg har full tillit til at politiet i Rogaland, under ledelse av politimester Sønderland, vil gjøre sitt ytterste for å oppklare denne saken, og at pårørende og kolleger får den oppfølging og støtte de har behov for i tiden fremover, sier Killengreen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer