HOVEDMISTENKT: Denne fantomtegningen ble sendt ut av politiet i Thailand onsdag, viser mannen som er mistenkt for å stå bak bombeangrepet i Bangkok mandag. Foto: Politiet i Thailand / AP
HOVEDMISTENKT: Denne fantomtegningen ble sendt ut av politiet i Thailand onsdag, viser mannen som er mistenkt for å stå bak bombeangrepet i Bangkok mandag. Foto: Politiet i Thailand / APVis mer

Politiet i Thailand har igangsatt klappjakt etter denne mannen

Utlover milliondusør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Thailand delte onsdag en fantomtegning av mannen som mistenkes å stå bak et dødelig bombeangrep i Thailands hovedstad Bangkok, som drepte 22 og såret flere enn 100 personer mandag.

Sammen med tegningen utlover myndighetene en dusør på én million Baht (rundt 230 000 kroner red.anm) til den eller de som kan komme med informasjon som fører til en arrestasjon av mannen.

- Må ha fått hjelp Politiet har satt inn store styrker i jakten på mannen som ble observert i nærheten av helligdommen Erawan i Bangkok få minutter før en kraftig bombe eksploderte på stedet. Politiet kjenner fortsatt ikke nasjonaliteten på mannen, men en av deres teorier er at mannen skal tilhøre den kinesiske muslimske uigur-minoriteten.

— Gjerningsmannen har ikke kunnet gjennomføre dette alene. Vi tror han har hatt hjelp av andre thailendere. Det er snakk om et nettverk, sa politimester Somyot Pumpanmuang på en pressekonferanse onsdag ifølge NTB.

Det er fortsatt usikkert om mannen befinner seg i landet. Myndighetene har derfor også skjerpet kontrollen ved landets grenser.

Nye eksplosjoner tirsdag Dagen etter den dødelige eksplosjonen, var det to nye eksplosjoner i byen tirsdag. Ingen personer ble skadd i de to angrepene.

I det ene tilfelle kastet en ukjent gjerningsmann eksplosiver fra ei bru i nærheten av en jernbanestasjon i sentrum. Sprengladningen eksploderte i vannet i en kanal, og politiet kom raskt til åstedet.

- Dersom sprengladningen ikke hadde falt i vannet, hadde den med sikkerhet ført til skader, sa visepolitisjef Natakit Siriwongtawan i Klongsan-distriktet.

Det ble også rapportert om en lignende hendelse der en ukjent gjerningsmann hadde kastet eksplosiver mot en jernbanestasjon. Politiet har foreløpig ikke gått ut med opplysninger om hvem som kan ha kastet sprengladningene tirsdag, men er nå usikre på om hendelsene kan knyttes til mandagens bombe.

Flere teorier Eksplosjonene har enkelte likhetstrekk, blant annet at begge bombene var lagd av TNT. Selv om en av politiets teorier er at uigurer står bak, vil ikke politiet utelukke andre gruppe, verken de muslimske opprørere sør i Thailand eller de såkalte rødskjortene som støtter tidligere president Thaksin Shinawatra, melder NTB.

- Angrepet bærer imidlertid ikke preg av de muslimske opprørerne eller rødskjortene. Begge har gjennomført terrorangrep tidligere, men ikke på en sånn skala, sier Angel Rabasa ved RAND Corporation.

Dagbladet følger saken.