Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Thailand vil slippe demonstrantene inn

Vil ikke bruke makt mot dem som truer med å innta hovedpolitistasjonen.

VIL SLIPPE DEMONSTRANTER INN: Politiet vil ikke bruke makt mot demonstrantene. Foto: AP Photo /Manish Swarup/NTB Scanpix
VIL SLIPPE DEMONSTRANTER INN: Politiet vil ikke bruke makt mot demonstrantene. Foto: AP Photo /Manish Swarup/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailandsk politi vil ikke bruke makt mot demonstrantene som truer med å innta hovedpolitistasjonen i Bangkok.

- I dag kommer vi ikke til å bruke tåregass. Det blir ingen konfrontasjoner, de skal få slippe inn om de ønsker, sier politisjefen i den thailandske hovedstaden, Kamronvit Thoopkrachang.

Piggtråd og sperringer rundt hovedpolitistasjonen ble fjernet i morgentimene tirsdag, bekrefter øyenvitner.

Vil forhandle Thailandsk demokratisk valgte statsminister Yingluck Shinawatra åpnet mandag for å forhandle med demonstrantene, samtidig som det ble utstedt arrestordre på protestlederen Suthep Thaugsuban.

Suthep har fra før en drapssiktelse hengende over seg, etter at han som visestatsminister i 2010 satte opprørspoliti inn mot demonstranter i Bangkok. 87 mennesker ble drept og over 1.200 såret i uroen.

Nå siktes han også for opprørsvirksomhet og for å ha forsøkt å velte regjeringen, noe som har en strafferamme på dødsstraff eller livsvarig fengsel.

«Folkeråd» Får Suthep og demonstrantene det som de vil, skal Thailand demokratiske valgte regjering erstattes med et «folkeråd» med håndplukkede representanter fra ulike sektorer. Folkevalgt blir det imidlertid ikke.

Rådet skal lede landet i en overgangsperiode til forholdene ligger til rette for nyvalg. Hvor lang overgangsperioden skal være, eller hva som menes med at forholdene skal ligge til rette, er uklart.

Uavhengige observatører advarer mot Sutheps retorikk og ideer og mener at han i realiteten legger opp til et kupp. Det har Thailand hatt nok av tidligere, nærmere bestemt 18 kupp og kuppforsøk siden 1932.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media