ANTATT DOBBELTDRAP: Politiet på åstedet etter at den 48 år gamle Hermod Magne Steinsund ble funnet skutt og drept i et hybelbygg i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB Scanpix.
ANTATT DOBBELTDRAP: Politiet på åstedet etter at den 48 år gamle Hermod Magne Steinsund ble funnet skutt og drept i et hybelbygg i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB Scanpix.Vis mer

Politiet i Troms etterlyser vitner som kan ha sett mann med tralle

Etter antatt dobbeltdrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med det antatte dobbeltdrapet i Troms ønsker politiet kontakt med folk som kan ha sett en mann med en tralle.

En mann i 40-årene er siktet for drap på både Stein Håvard Larsen og Hermod Magne Steinsund, som bodde i samme hybelblokk. Han nekter for å ha noe med noen av sakene å gjøre.

Den siktede ble pågrepet for drapet på Steinsund 24. september i år. Da hadde Larsen status som vitne i saken. Politiet fikk aldri tak i ham, og funn i den siktedes leilighet gjør at de tror han ble drept der.

Larsen ble sist sett i live 6. september. Liket er imidlertid ikke funnet.

Etterlyser tralle Nå ønsker politiet tips fra folk som kan ha sett den siktede 40-åringen med en tralle i tidsrommet fra den siste observasjonen av Larsen og fram til pågripelsen 24. september.

- Vi har opplysninger om at han kan ha disponert en firehjuls tralle, men har ingen god beskrivelse av den når det gjelder utseende eller farge. Siktede nekter for å ha disponert noen slik tralle, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt til NTB.

- Vi har ingen hovedteori om at liket er fraktet bort med tralla, men siden vi har opplysninger om den, men ikke finner den, er vi interesserte i å få bekreftet opplysningene, understreker Lysnes.

Bodde i samme bygg Lysnes ønsker ikke å kommentere hva slags motiver den siktede mannen kan ha hatt for å drepe Larsen.

Larsen og Steinsund hadde begge leiligheter i samme kommunale hybelblokk på Kvaløysletta i Tromsø. Den siktede 40-åringen bodde ikke i denne blokken, ifølge politiinspektøren.

Den siktede mannen er tidligere forvaringsdømt for brannstiftelse i 2004 og 2005 og ble idømt en sikringsstraff i 1991. På 1990-tallet pekte rettspsykiatrisk sakkyndige på at mannen hadde et alvorlig rusproblem, at han hadde mangelfullt utviklede sjelsevner og at det var fare for gjentakelse av straffbare handlinger.

(NTB)