Politiet i Tromsø ble stresset og ga narkotikabeslag tilbake

Da politiet i Tromsø fikk beskjeden «slipp alt dere har i hendene» gjorde de nettopp det, og ga narkotikabeslag tilbake til en pågrepet mann.

Mannen ble stoppet i tollen på Tromsø lufthavn med 1,2 gram marihuana og tre poser med til sammen 50 gram «ukjent stoff» 11. november i fjor, skriver Nordlys.

Tollvesenet tilkalte politiet og stoffet ble overlevert. Politiet tok i tillegg beslag i to mobiltelefoner og to kniver, og besluttet at mannen skulle fraktes til politistasjonen. Da mannen var plassert i bilen fikk patruljen plutselig beskjed om et nytt, væpnet oppdrag med meldingen «slipp det dere har, og kjør utrykning mot Eidkjosen».

De slapp den pågrepne mannen, og i midt opp i kaoset forsvant også beslagene de hadde gjort. Det ble oppdaget da Tolletaten tilbydde seg å teste det ukjente stoffet.

En «litt skamfull» politibetjent innrømmet at han hadde levert det tilbake til mistenkte.

– En spesiell situasjon som åpenbart ikke er riktig håndtert, svarer Ole Bredrup Sæverud, politimester i Troms politidistrikt.

De varslet selv Spesialenheten for politisaker som har konkludert med at betjentene opptrådte klanderverdig, men de finner likevel ikke at det har skjedd noe straffbart.

(NTB)