Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Tromsø ble stresset og ga narkotikabeslag tilbake

Da politiet i Tromsø fikk beskjeden «slipp alt dere har i hendene» gjorde de nettopp det, og ga narkotikabeslag tilbake til en pågrepet mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble stoppet i tollen på Tromsø lufthavn med 1,2 gram marihuana og tre poser med til sammen 50 gram «ukjent stoff» 11. november i fjor, skriver Nordlys.

Tollvesenet tilkalte politiet og stoffet ble overlevert. Politiet tok i tillegg beslag i to mobiltelefoner og to kniver, og besluttet at mannen skulle fraktes til politistasjonen. Da mannen var plassert i bilen fikk patruljen plutselig beskjed om et nytt, væpnet oppdrag med meldingen «slipp det dere har, og kjør utrykning mot Eidkjosen».

De slapp den pågrepne mannen, og i midt opp i kaoset forsvant også beslagene de hadde gjort. Det ble oppdaget da Tolletaten tilbydde seg å teste det ukjente stoffet.

En «litt skamfull» politibetjent innrømmet at han hadde levert det tilbake til mistenkte.

– En spesiell situasjon som åpenbart ikke er riktig håndtert, svarer Ole Bredrup Sæverud, politimester i Troms politidistrikt.

De varslet selv Spesialenheten for politisaker som har konkludert med at betjentene opptrådte klanderverdig, men de finner likevel ikke at det har skjedd noe straffbart.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media