MINNESTED: 10.juni ble 19 år gamle Mauel Castro Garci skutt og drept her, i sin egen oppkjørsel. Foto: AP Photo / Matt York / NTB scanpix
MINNESTED: 10.juni ble 19 år gamle Mauel Castro Garci skutt og drept her, i sin egen oppkjørsel. Foto: AP Photo / Matt York / NTB scanpixVis mer

Politiet i USA jakter seriemorder etter syv drap på åpen gate i Phoenix

- Jeg er helt sikker på at det er en kobling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Phoenix er nå veldig sikre på at de er på jakt etter en seriemorder, skriver nyhetsbyrået AP.

I løpet av de siste fem månedene mener politiet at gjerningspersonen eller gjerningspersonene står bak til sammen ni skyteepisoder i Phoenix.

Sju personer har blitt drept og to skadet.

Det første angrepet fant sted 17.mars i år. Da skal en mann, som ifølge vitner kjørte en gammel Nissan med sota vinduer og en spoiler bak, ha kjørt opp til en 16 år gammel gutt som stod ute på gata sammen med noen venner, stukket et håndvåpen ut av vinduet og skutt gutten i armen, magen og hofta.

SERIEDRAPSMANN: Denne tegningen er basert på vitnebeskrivelser, og skal være av seriedrapsmannen. Foto: City of Phoenix P.D. / Splash / NTB scanpix
SERIEDRAPSMANN: Denne tegningen er basert på vitnebeskrivelser, og skal være av seriedrapsmannen. Foto: City of Phoenix P.D. / Splash / NTB scanpix Vis mer

Til alt hell overlevde 16-åringen.

Første offer

Det gjorde ikke 21 år gamle Diego Verdugo-Sanchez. Han var på besøk hos kjærestens familie og var på vei ut for å låse bilen sin da han ble skutt 1.april i år.

Kjærestens familie fant ham blødende på gata, og hans da gravide kjæreste holdt ham i hånda til politibetjenter ankom stedet. Verdugo-Sanchez døde av skadene han ble påført.

Drapet kom som et sjokk på dem som kjente Verdugo-Sanchez. Kjærestens mor, Holly Bonilla-Garcia, beskriver ham «som en stor, stor teddybjørn».

- Han satte andre foran seg selv. Han var den type person som ga penger til folk på gata, selv om han ikke hadde noen penger selv. Han var ikke en dårlig person i det hele tatt. Han gjorde noen dumme ting, men han hadde et godt hjerte, sier Bonilla-Garcia.

Skutt utenfor eget hjem

Seriedrapsmannens andre offer ble 55 år gamle Krystal Annette White.

19.april ble hun funnet skutt i en grushaug etter at et vitne hadde våknet av skuddlyder og så en mann sette seg inn i en bil og kjøre avgårde.

Politiet mener at drapene på Verdugo-Sancez og White kan kobles opp mot fem drap i juni og juli.

3.juni ble 32 år gamle Horacio De Jesus Peña ble skutt og drept utenfor sitt eget hjem.

10.juni ble 19 år gamle Manuel "Manny" Castro Garcia funnet skutt i sin egen oppkjørsel.

Drept i bilen

Kun to dager etter drapet på Garcia ble Maleah Ellis (12), hennes mor Stefanie Ellis (33) og Angela Linner (31) drept i Ellis-familiens oppkjørsel.

De satt i Stafanies bil og hørte på musikk de ble angrepet. Stefanie ble skutt 14 ganger. Hun døde 7.juli etter å ha ligget i koma siden hun ble skutt.

Ifølge Dossie Ellis Sr., Stefanies far og Maleahs bestefar, skulle ikke Maleah vært hjemme den skjebnesvangre kvelden, fordi hun egentlig hadde andre planer, skriver The Arizona Republic.

- Hun ville være her sammen med mamma. De pleide å sitte her i bilen mens de snakket, lo, hørte på musikk, drakk brus, du vet, inn og ut av huset klokka 2 og 3 om natta i helgene. Jeg lot dem gjøre det, sier Ellis sr.

- Det er en kobling

Etterforskerne mener at det er en hengslete latinamerikansk mann i 20-årene som står bak drapene, men de utelukker ikke at også andre kan ha medvirket.

Til sammen etterforsker politiet nå altså ni skyteepisoder, som har skjedd på kvelds- og nattestid, i nabolag i Maryvale i Phoenix.

Og de er overbevist om at det er en og samme person som står bak alle drapene.

- Jeg er helt sikker på at det er en kobling, sier talsmann for Phoenix-politiet, Jonathan Howard.

Politiet har ikke sagt noe om hvorfor de er helt sikre på at det dreier seg om en seriemorder, men de har funnet tomhylser fra minst tre av åstedene og fått detaljerte beskrivelser av kjøretøyene som har blitt brukt.

Den så langt siste hendelsen politiet knytter til seriemorderen fant sted 11.juli. Da ble en 21 år gammel mann og en 4 år gammel gutt, skutt på da de satt i en bil.

Ingen av dem ble skadet.

Politiet har utlovet en dusør på 50 000 dollar til den som har informasjon som kan føre til at gjerningspersonen blir pågrepet.