Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Vestfold vil tiltale politimann for drapet på Linn Madelen

Melder TV 2.

ETTERFORSKET IKKE: Først ti dager etter at Stathelle-kvinnen Linn Madelen Bråthen (33, innfelt) ble funnet død i sjøen, ble en politimann i 40-årsalderen siktet for falsk forklaring, seinere for forsettlig drap. Det ble først fortgang i saken etter at Bråthens venninne la fram overvåkingsbilder (over) som tydelig viser at tjenestemannen løy om natta da 33-åringen døde. Foto: PRIVAT, POLITIET
ETTERFORSKET IKKE: Først ti dager etter at Stathelle-kvinnen Linn Madelen Bråthen (33, innfelt) ble funnet død i sjøen, ble en politimann i 40-årsalderen siktet for falsk forklaring, seinere for forsettlig drap. Det ble først fortgang i saken etter at Bråthens venninne la fram overvåkingsbilder (over) som tydelig viser at tjenestemannen løy om natta da 33-åringen døde. Foto: PRIVAT, POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestfold-politiet har innstilt på at politimannen som er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen på Breiviksbrua i Telemark i fjor sommer, skal tiltales for drap, ifølge TV 2.

Spørsmålet om tiltale i drapssaken ligger til vurdering hos Riksadvokaten, som er ventet å komme med sin avgjørelse innen kort tid. Da Vestfold politidistrikt avsluttet etterforskningen av saken i fjor høst, mente etterforskerne å ha sterke nok bevis for å tiltale den 40 år gamle mannen for drap på Linn Madelen Bråthen (33).

Den tidligere politimannen er siktet for forsettlig drap på Bråthen, som ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik lørdag 3. august i fjor.

Blant de sentrale bevisene er vitneobservasjoner fra to bilførere som mener å ha passert de to på Breiviksbrua kvelden 33-åringen døde. Et tredje vitne skal ha hørt en kvinne rope om hjelp, ifølge TV 2.

Mannen ble først siktet for falsk forklaring, siden for forsettlig drap siden etterforskerne mener offeret ble kastet eller dyttet ut fra brua.

40-åringens forsvarer, advokat Arne Lie, mener politiets bevis verken hver for seg eller samlet tilsier at det er begått et drap.

- Det må presiseres at deler av faktum til dels er ufullstendig gjengitt i mediene, sier Lie, og føyer til at hans klient er overbevist om at det ikke blir reist drapstiltale.

40-åringen har vært suspendert fra stillingen siden 13. august i fjor, og i januar i år ble han oppsagt.

(NTB)

REKONSTRUKSJON: Dette bildet av den siktede politimannen er tatt under en rekonstruksjon på brua.Foto: Per Flåthe / Dagbladet
REKONSTRUKSJON: Dette bildet av den siktede politimannen er tatt under en rekonstruksjon på brua.Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart