- Politiet identifisert den drepte mannen i Sarpsborg

Politiet holder pressekonferanse klokka 13.

Foto: Thomas Andersen / NTB scanpix
Foto: Thomas Andersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Sarpsborg opplyser at det er utvikling i saken der en mann ble funnet drept ved Trøsken bru lørdag, og vil holde en ny pressekonferanse klokka 13.

Ifølge VG har politiet identifisert mannen, som de i går gikk ut med at har en skorpiontatovering.

- Vi har kommet et godt stykke videre i arbeidet med å identifisere ham. Det kommer til å bli klart for dere når vi skal ha pressekonferanse, sier politioverbetjent Kai André Andersen til VG.

- Liket er en mann og han er påført skader som sier at det er et drap. Vi har startet full drapsetterforskning, sa Tommy Brøske i Sarpsborg-politiet under en pressekonferanse i går.

Skorpiontatovering Under gårsdagens pressekonferanse opplyste politiet at mannen har en skorpiontatovering på høyre side av halsen, og at de tror drapet skjedde en gang i månedsskiftet mai/juni i år.

Mannen har kort hår med viker og er 168 cm høy. Politiet opplyste i går at han har nordisk utseende, og at de ikke kan utelukke at han er norsk statsborger.

Politiet ba i går folk som har vært i området ved Trøsken bru de siste tre ukene - eller som har opplysninger som kan knyttes til saken - om å ta kontakt.

- Vi er særlig interessert i å komme i kontakt med personer som har fisket på stedet, sier politioverbetjent Kai André Andersen i går.

Funnet i vannet Det var en ung gutt som oppdaget liket i 17-tida lørdag, da han kom syklende ved Trøskenbrua, noen kilometer nord for Sarpsborg sentrum.

Gutten oppdaget noe han mente måtte være et bein stikke opp av vannet, og kontaktet umiddelbart politiet. Sammen med brannvesenet hentet politiet liket opp av elva.

Politiet har satt alle tilgjengelige ressurser på etterforskningen, og det er satt sammen et tverrfaglig team med kompetent personell fra flere driftsenheter. Kripos er også koblet på saken med både teknisk og taktisk bistand.

PRESSEKONFERANSE:  Politiadvokat Anette Sogn, politiadvokat Hanne Arnesen, etterforskningsledelsen ved Kai André Andersen og Tommy Brøske under pressekonferansen i går. Klokka 13 i dag holdes en ny pressekonferanse i forbindelse med drapet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet
PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Anette Sogn, politiadvokat Hanne Arnesen, etterforskningsledelsen ved Kai André Andersen og Tommy Brøske under pressekonferansen i går. Klokka 13 i dag holdes en ny pressekonferanse i forbindelse med drapet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet Vis mer