Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ignorerte sex-anmeldelse

Kvinne ble ikke hørt da hun anmeldte politimann i Finnmark. SEFO gransker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kvinnen som nå har anmeldt en politimann i Finnmark for sexovergrep på begynnelsen av 80-tallet, har også tidligere tatt saken til politiet. Men da hun ville levere anmeldelsen, ble hun ikke trodd, skriver Finnmark Dagblad.

Nå blir saken etterforsket av Spesialenheten for politisaker, bekrefter assisterende sjef Johan Martin Welhaven overfor avisa.

- Kvinnen hevder hun har forsøkt å kontakte politiet i Troms og Finnmark med denne saken tidligere, sier Welhaven.

Hvis politiet ikke har tatt imot en anmeldelse kan det bli snakk om tjenesteforsømmelse fra politiets side.

Det vil ikke bli tatt stilling til om overgrepssaken er foreldet før saken er endelig etterforsket.

- Selv om straffesaken er foreldet, vil det kunne bli reist sak om tap av stilling for offentlig tjenestemann, dersom man finner at handlingen er bevisst. Dette har med publikums tillit til politiet å gjøre, sier Welhaven.

Spesialenheten tar saken svært alvorlig fordi den påståtte straffbare handlingen er alvorlig og fordi den skal være utført av en politimann i tjeneste.

Det er gjort en rekke avhør i saken, blant annet av kvinnen som har levert anmeldelsen og politimannen som skal ha utført overgrepet. Den anklagede politimannen stiller seg helt uforstående til den alvorlige anklagen.

Spesialenheten håper saken er ferdig etterforsket i løpet av september.