Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet innfører streng kontroll i hele landet

Politidirektoratet har innført grensekontroll i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektør Øystein Mæland oppfordrer det norske folk til å bevare roen til tross for tragediene vi nå opplever.
I en pressemelding fra Politidirektoratet skriver Øystein Mæland: «Norge er preget av en usikker og uoversiktlig situasjon i forbindelse med eksplosjoner i Oslo sentrum og skytingen på Utøya. Det er viktig at innbyggerne i Norge i størst mulig grad bevarer roen på tross av de tragediene vi nå opplever. Det er viktig at innbyggerne også følger anvisningene fra politiet og øvrige myndigheter.»

Hele landet Politidirektoratet vil informere om følgende tiltak som nå er iverksatt:
«POD ber politidistriktene sikre sentrale institusjoner i egne distrikt, som flyplasser og lignende. Det er innført indre grensekontroll i Norge. Dette innebærere at alle på forespørsel kan bli kontrollert på grensen - også for ID. Dette har vi anledning til i situasjoner som den Norge nå opplever. POD sørger for at Oslo politidistrikt og øvrige involverte distrikter og enheter får de ressursene de ber om for å håndtere situasjonen. Alle tilgjengelige ressurser innkalles.»
Kongehuset i sikkerhet Kongehus og regjering er i sikkerhet og politiet ivaretar deres sikkerhet fortløpende. Politidirektoratet minner om Oslo politidistrikts oppfordring til folk om å holde seg unna Oslo sentrum, og holde seg hjemme eller innendørs. Vi ber også om at folk begrenser mobilbruken i Oslo sentrum.