Politiet innleder etterforskning mot foreldrene

Etter at 18 måneder gammel gutt ble funnet forfrosset.

FUNNET LIVLØS: Den 18 måneder gamle gutten ble funnet livløs utenfor familiens hjem i Stordal. Hjemmet ligger like ved Rosekirken som er et ettertraktet turistmål. Foto: FRIDGIER WALDERHAUG
FUNNET LIVLØS: Den 18 måneder gamle gutten ble funnet livløs utenfor familiens hjem i Stordal. Hjemmet ligger like ved Rosekirken som er et ettertraktet turistmål. Foto: FRIDGIER WALDERHAUGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kraftig forfrosset gutt (18 mnd) ble funnet ute av sin far i går ettermiddag. Gutten skal ha hatt hjertestans da han ble funnet og mottar fortsatt intensivbehandling på St. Olavs hospital.

Politiet vet ennå ikke omstendighetene rundt at den 18 måneder gamle gutten var ute i det beinkalde vinterværet, derfor innleder de nå etterforskning.

- Når et lite barn blir funnet ute i kulda må vi forvisse oss om at det ikke er skjedd noe straffbart. Det er ikke noe dramatisk i det, og heller ingen mistanke om noe kriminelt, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

Foreldrene dro sammen med sin forfrossede sønn til Trondheim i går for å være sammen med ham.

- Vi synes det er upassende å ta kontakt med dem nå. Vi vet ikke om barnet ble lagt ut for å sove, eller om han ble lagt inne og så har kommet seg ut, sier Skovly.

- Lå gutten i en vogn da han ble funnet?

- Det vet vi ennå ikke, det var far som fant ham og vi har ikke snakket med ham ennå. Det vi sitter på av informasjon er at gutten ble lagt til å sove og så ble han funnet ute. Det åpner for at han ble lagt ute for å sove eller at han ble lagt inne for så å ha kommet seg ut, sier Skovly.

Etter at faren fant ettåringen ute, ble han varmet inne på badet til legen kom. Han ble lagt i kunstig koma på St. Olavs hospital. Tilstanden er kritisk og skadene skal være alvorlige.