Politiet innrømmer at uskyldige kan være fengslet

Men trimmer anholdt København-demonstranter så de ikke skal fryse.

København 20091212 Politiet pågrep lørdag demonstranter  ved demonstrasjon med tusenvis av klimaaktivister, under klimatoppmøtet i København.  Bildet er sendt ubehandlet fra pda.  Foto: Torbjørn Grønning Dagbladet
København 20091212 Politiet pågrep lørdag demonstranter ved demonstrasjon med tusenvis av klimaaktivister, under klimatoppmøtet i København. Bildet er sendt ubehandlet fra pda. Foto: Torbjørn Grønning Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Minst 700 mennesker ble anholdt etter at det oppsto opptøyer i forbindelse med klimamøtet i København. Mange var bevæpnet med stokker, enkelte maskert.

Politimann skadd En politimann ble skadd da han fikk kastet en stein i hodet og flere biler ble satt i brann ved bydelen Christiania. Politiet innrømmer likevel at flere uskyldige er blant de pågrepne.Sjefspolitiinspektør Per Larsen fra København-politietinnrømmer likevel overfor Politiken at det er flere uskyldige blant de pågrene. Dagbladet meldte tidligere i dag at minst en nordmann er blant demonstrantene politiet grep inn mot.

- Vi kan ikke utelukke at fredelige demonstranter kan være blant de pågrepne. Vi har rett og slett ikke mulighet til å sortere når slikt skjer, forsvarer Larsen seg.

FryserPolitiet kan etter en lovendring holde de pågrepne i opptil 12 timer, og har bygget et nytt fengsel med store fangebur i anledning demonstrasjonen. De anholdte ble fraktet dit i busser - men allt kom ikke med med en gang.

Politiken skriver at politiet derfor prøver å trimme de pågrepne, for at de ikke skal fryse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer