Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet innrømmer behov for vekterhjelp

Politiet innrømmer at de vil trenge hjelp fra sikkerhetsselskaper for å oppfylle folks krav til sikkerhet.

SAMARBEIDER: Politi og vektere samarbeider her etter at en vekter ble knivstukket ved tinghuset i Oslo.
Foto: Kyrre Lien / NTB / Scanpix
SAMARBEIDER: Politi og vektere samarbeider her etter at en vekter ble knivstukket ved tinghuset i Oslo. Foto: Kyrre Lien / NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin nye omverdenanalyse av den forventede kriminalitetsutviklingen i Norge, skriver politiet rett ut at de trenger hjelp fra private aktører, skriver Aftenposten.

Landets over 6.000 organiserte vektere holdt tilbake 28.000 personer i fjor. Samtidig ble nesten 98.000 bortvist av vektere.

- Vekterne er et viktig supplement. Det gjelder spesielt innenfor sikkerhet for bedrifter og næringsliv som kjøper tjenestene. Vi er opptatt av å ha et godt forhold til dem, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til avisen.

Foreningen for human narkotikapolitikk er mer skeptisk til politiets behov for vekterbistand. Leder Arild Knutsen sier det er et trist signal som gir inntrykk av at politiet har gitt opp.

- Dette vil føre til enda større innsnevring av byrommet for de vanskeligst stilte og føre til en brutalisering av situasjonen, særlig for rusavhengige. Det blir næringslivet som får regulere hvor disse menneskene kan være, mer enn at det er basert på politiske beslutninger, sier han.

(NTB)