Politiet innstiller redningsaksjon i Kjerag

Politimesteren i Rogaland politidistrikt besluttet ved 19.30-tiden fredag å innstille letingen etter den savnede danske 18-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er alltid tøft å ta en sånn beslutning, men avgjørelsen ble tatt etter søket i dag. Vi føler at vi har prøvd alt mulig. Når vi nå innstiller aksjonen, betyr det at vi ikke lenger har noe håp om å finne gutten i live, sier stabssjef i Rogaland politidistrikt, Ragnvald Erga, til NTB.

Den 18 år gamle danske skoleeleven forsvant under en skoletur onsdag kveld i forrige uke. Klassen skulle gå fra Kjerag til en hytte ved Langevann 6 kilometer unna. I løpet av turen ble 18-åringen borte. Letingen har pågått siden torsdag morgen.

- Vi har også fått medisinsk personell til å vurdere situasjonen, og de sier at det ikke kan reises medisinsk kritikk mot avgjørelsen, sier Erga.

I underkant av 1.000 personer fra mange ulike organisasjoner har deltatt i redningsaksjonen, som har vært en av de mest omfattende i Rogaland noensinne.

- Vår største utfordring har vært et vanvittig vanskelig terreng, forklarer Erga og roser innsatsen til dem som har deltatt i aksjonen.

Familien til 18-åringen er varslet om politiets avgjørelse.

NTB