Politiet jager dansk torpedo

En dansk torpedo som skulle rydde opp i et narkotyveri, kan være desperadoen som flyktet fra Ålesund Lufthavn Vigra

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansken skal ha vært i Ålesund noen dager for å straffe narkotikatyver. - Dette kan jeg ikke kommentere, sier politiinspektør Ingar Bøen ved Sunnmøre politikammer. - Vi vet at mannen snakker dansk, er i midten av 30-åra og har vært i Ålesund noen dager. De som bør vite noe om besøket hans, ville ikke ha sagt det. Derfor kan vi heller ikke si noe om ærendet, sier Bøen.

Hevnaksjon

Bakgrunnen for mannens Ålesund-tur skal etter det Dagbladet erfarer være som følger: I forbindelse med et innbrudd i Ålesund, skal det ha vært stjålet et større parti narkotika. I kjølevannet av dette skal en dansk torpedo ha blitt kontaktet for å ta hevn over tyvene. Det er tvilsomt om det er blitt noe av hevnaksjonen. I stedet endte det hele mandag med en dramatisk båttur i Vigrafjorden mellom Ålesund og Valderøy.

Desperat

- Mannen var desperat da han forlot flyplassen med våpen. Derfor satte vi inn bevæpnet politi i letingen. I en 16-fots åpen motorbåt stakk han ut på Vigrafjorden i mørket, samtidig som stormkastene satte inn. Derfor ble leteaksjonen seinere omgjort til redningsaksjon. Ved 16-tida i går ettermiddag avsluttet vi både lete- og redningsaksjonen, sier Bøen, som ikke kjenner mannens identitet, eller vet hvor han er.

Ikke nytt lys

- Han kan være i Oslo, på Lillehammer eller på Giske. Vi vurderer ikke mannen som desperat nå. Inntil videre vil vi ha politikontroll på Ålesund Lufthavn Vigra og ved bomstasjonen for de undersjøiske tunnelene på Kverve mellom Ålesund og Valderøy/Vigra, sier Bøen. - Mannen har ikke brukt våpen. Vi anser ham ikke som en overhengende trussel, men vet heller ikke hva han er redd for. Til nå har dansk politi ikke kunnet kaste lys over den uoppklarte saken, blant annet fordi mannen reiste på falskt navn, forteller han.

KLAPPJAKT: Bevæpnet og kamuflert terrorpoliti gjorde strandsøk i området hvor danskens fluktbåt ble funnet, uten resultat.