Politiet jaget Synnøve

TV2s stuntreporter Synnøve Svabø var en hårsbredd fra å bli arrestert og bøtelagt etter sin opptreden under gårsdagens kongelige mottakelse av president Clinton på Slottsplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire- fem politifolk måtte passe på den rødkledde Synnøve som brukte alle triks for å komme innpå president Clinton. TV2-reporteren gjorde flere iherdige forsøk på å få overlevert en svært spesiell blomsterdekorasjon til Clinton.

Hun var akkreditert som vanlig journalist, og var henvist til pressetribunen som alle andre pressefolk. Men Synnøve Svabø ville nærmere presidenten. Hun hevder at hun fikk tillatelse fra både Slottet og UD til å stå sammen med barna ved inngangen til Slottet, for å «friske opp forsamlingen». Men politiet jaget henne bort. - Jeg føler at jeg hadde fire politifolk på meg hele tida på Slottsplassen. Jeg garanterte dem at jeg ikke skulle finne på noe tull, men de stolte ikke på meg. De understreket for meg hvor farlig det var for meg å finne på stunt med den amerikanske presidenten. De nevnte at jeg risikerte å bli skutt hvis jeg gjorde noe overraskende. De sa at Secret Service ikke var til å spøke med, forteller Synnøve Svabø til Dagbladet.

Operativ uteleder, politiførstebetjent Gunnar Sanne, sa til Dagbladet at TV2-reporteren tøyde politiets tålegrense svært langt.

AKEVITTIGE SYNNØVE: Synnøve Svabø hadde med seg både blomster og akevitt til Clinton, men fikk aldri overrakt ham det.