Politiet jakter asiatisk mann etter masseskyting

Mannen som skjøt og drepte ti mennesker i Monterey Park nær Los Angeles lørdag, er fortsatt på frifot, opplyser politiet søndag.

FRIFOT: Polititalsmann Andrew Meyer sier gjerningsmannen fortsatt er på frifot. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB
FRIFOT: Polititalsmann Andrew Meyer sier gjerningsmannen fortsatt er på frifot. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB Vis mer
Publisert

Fem kvinner og fem menn ble drept, mens ti andre mennesker ble såret. Tilstanden for de sårede varierer fra stabil til kritisk, opplyser politiet på en pressekonferanse søndag morgen lokal tid.

Den antatte gjerningsmannen er en mann av asiatisk opprinnelse, og han er fortsatt på frifot, opplyser politiet uten å gi flere detaljer. Motivet for masseskytingen er fortsatt ikke kjent.

- Vi har satt inn alle tilgjengelige ressurser for å pågripe den mistenkte, sier sheriff Robert Luna i Los Angeles fylke på pressekonferansen, ifølge LA Times.

Angrepet skjedde lørdag kveld lokal tid i et selskapslokale der mange mennesker var samlet for å feire kinesisk nyttår.

MASSESKYTING: Politiet i Los Angeles holdt pressekonferanse etter masseskytingen lørdag kveld (lokal tid) hvor ti personer døde. Video: AP. Vis mer

Stormet ut i panikk

Da politiet kom til stedet, ble de møtt av skrikende folk som stormet ut av salen i panikk.

Politiet har foreløpig ikke uttalt noe om våpenet som bli brukt. De vil heller ikke si noe om gjerningsmannen kjente noen av dem som var inne i festlokalet eller hvorvidt dette var en form for hatkriminalitet.

Politiet var også til stede ved et annet festlokale i nabobyen Alhambra, uten at det er kjent hva som har skjedd der eller om det har en kobling til skytingen i Monterey Park.

To vitner sier de hørte skyting, men først trodde det var snakk om fyrverkeri. Feiringen av kinesisk nyttår i Monterey Park – der brorparten av innbyggere har kinesisk eller annen asiatisk bakgrunn – er en av de største i området.

Biden brifet

Det var ventet titusener av besøkende i løpet av den to dager lange høytiden, skriver Los Angeles Times.

- Våre tanker går til dem som har mistet noen kjære i natt i nabobyen vår, Monterey Park, sier finansbyråd Kenneth Mejia i Los Angeles. Han er den første asiatisk-amerikaneren som er valgt til et verv på dette nivået i storbyen. Mejias familie har bakgrunn fra Filippinene.

USAs president Joe Biden er blitt brifet om hendelsen og har instruert det føderale politiet FBI om å gi sin assistanse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer