Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet jakter brannstiftere etter at båter brant i Bærum

Tre båter brant opp i Bærum natt til lørdag. Politiet lette i flere timer etter tre tenåringer som ble sett løpende fra stedet, men fant dem ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om brannen i Gyssestad båtforening ved Slependen vest for Oslo klokken 1.14 natt til lørdag. Det brant i minst tre båter som lå i opplag i foreningen.

- Det skal ha vært både gutter og jenter som skal ha løpt fra stedet etter at det begynte å brenne i båtene. Vi er ute med flere patruljer og hunder for å få tak i dem, fortalte innsatsleder Arve Røtterud ved Oslo politidistrikt til Budstikka. Han var sikker på at brannen i plastbåtene ble påsatt.

De tre mistenkte brannstifterne var fortsatt på frifot klokken 9.30 lørdag formiddag.

- Det pågår ikke lenger aktivt søk etter de tre, men det er opprettet sak, og så håper vi å ta dem i ettertid basert på informasjon vi har fått fra vitner, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på båtbrannene, og unngikk dermed spredningsfare. Mye tyder imidlertid på at båtene er helt utbrent, sier Grøttum.

Det var kraftig røykutvikling som følge av båtbrannene, noe som en periode førte til redusert sikt for bilistene på E18, som går like ved. Det var ingen personer om bord i noen av båtene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!