Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet jakter bussjåfør etter brekksladd-stunt i Finnmark

Latvisk turistbuss skal ha gjennomført farlig stunt i Kirkenes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Finnmark leter etter en sjåfør av en latvisk turistbuss som skal ha gjennomført en 360 graders håndbrekksving på en parkeringsplass utenfor Kirkenes.

- Det er snakk om en stor femtiseters buss som skal ha hatt meget aggressiv kjøreatferd og hatt såpass fart inn på en parkeringsplass at sjåføren har greid å gjennomføre en 360 graders håndbrekksving, sier operasjonsleder Svein Erik Jacobsen til NTB.

Han legger til at han aldri har sett noe lignende – og godt er det.

- En sånn gjennomføring med et så stort kjøretøy som veier opptil 10–15 tonn, er fullstendig uforsvarlig. Man har ingen kontroll, og det er helt uakseptabelt når det er biler, mennesker og turister i området, sier operasjonslederen.

Den aktuelle bussen har i flere måneder kjørt asiatiske turister i skytteltrafikk mellom Kirkenes i Norge og Ivalo i Finland, ifølge opplysninger politiet har fått. Det er en reise på drøyt tre timer, som ifølge vitner har vært skummel også før hendelsen i dag.

- Vi har konkrete vitner, blant annet guider som har vært på bussen, som ikke tør å sitte på med bussen mer med den sjåføren bak rattet, sier Jacobsen.

Politiet har foreløpig ikke informasjon om hvorvidt det var passasjerer i bussen da håndbrekksvingen ble utført. De vil se nærmere på bussen, som står i nærområdet rundt Kirkenes, samt spore opp sjåføren som skal overnatte på et hotell i byen før han plukker opp flere turister.

Førerens nasjonalitet er ukjent, men bussen er registrert i Latvia. Mannen vil sannsynligvis fratas retten til å kjøre i Norge en god stund framover.

- Vi vil sterkt vurdere å inndra førerkortet hans i første omgang, sier Jacobsen.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!