KLARTE Å RØMME: F. v.  Tracy Province, John McCluskey og Daniel Renwick. Foto: AP/Scanpix
KLARTE Å RØMME: F. v. Tracy Province, John McCluskey og Daniel Renwick. Foto: AP/ScanpixVis mer

Politiet jakter desperat «Bonnie & Clyde»-par i USAs villmark

Kusine og fetter forlovet, på rømmen og knyttet til nye drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tracy Province (42) lykkes sammen med Daniel Renwick (37) den 30. juli i år å rømme fra et privateid fengsel i nærheten av byen Kingman i Arizona. Begge to sitter for drap; Renwick soner 22 års fengsel, Province livstid for drap og væpnet ran.

Ved hjelp av en medsammensvoren på utsiden, som skal lyde navnet Casslyn Welch (44), klarte likevel de to å ta seg ut av fengselet.

Som i en dårlig actionfilm kastet Welch en liten tang over fengselsmuren, og de to brukte blant annet den til å komme seg ut.

Forlovet med kusina Welch la så på flukt sammen med en fjerde person, John McCluskey (45), som sonet 15 år for blant annet drapsforsøk og brudd på våpenloven - men også lykkes i å rømme.

Casslyn Welch er forlovet med McCluskey - som også er fetteren hennes.

De to rømte sammen, ifølge lokale medier i beste «Bonnie & Clyde»-stil. Myndighetene tror de har tatt veien inn i den gigantiske Yellowstone-parken i grenseområdene mellom Wyoming og Montana.

- De ser på seg selv som Bonnie og Clyde. Dette er svært alvorlig, sa polititalsmann David Gonzales på en pressekonferanse i natt norsk tid.

Håpløst Utover Yellowstone-parken leter også politiet i Glacier-parken i Montana, der det ifølge politiet skal ha vært stor aktivitet. Men det er et gigantisk område politiet har å lete i, og jakten er svært krevende.

- Vi skal ikke la McCluskey slippe unna, slo Gonzales fast i natt.

Men mens hans medhjelpere fortsatt er på flukt, uttrykte Tracy Province ifølge nyhetsbyrået AP lettelse da han ble pågrepet i natt - etter ti dager på rømmen.

HJELPEREN: Casslyn Welch hjalp til fra utsiden. Foto: AP/Scanpix
HJELPEREN: Casslyn Welch hjalp til fra utsiden. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Da var han svært medtatt og i besittelse av ei hagle - og et skilt der han ba om haik. De siste dagene har han oppholdt seg i den lille byen Meeteetse i Wyoming, der han skal ha vært spesielt glad i å slappe av i kirka.

På TV Nå er innbyggerne i byen rystet over det som har kommet fram.

- Vi er ikke vant til dette. Her pleier gatene å være tomme halv ni på kvelden. Så klart er både kona mi og jeg urolige over at det har gått en dømt drapsmann rundt i byen, sier Jay Curtis, som pleide å gå i kirka med Province, til AP.

Nå linkes rømlingene til ytterligere to brutale drap - på ekteparet Linda og Gary Haas, begge 61 år gamle og fra byen Tecumseh i Oklahoma.

De to ble funnet på en avsidesliggende farm i New Mexico, og flere tekniske bevis skal knytte rømlingene til drapene på de to. Saken ble bredt omtalt på amerikansk TV i helga, blant annet med et innslag på programmet «America's Most Wanted».

JAKTER: Politiet, ved David Gonzales. Foto: AP/Scanpix
JAKTER: Politiet, ved David Gonzales. Foto: AP/Scanpix Vis mer