Politiet jakter drikkeflaske med teksten «Party Marty»

Politiet mener historien til jenta (18) som anmeldte gruppevoldtekt på russetreff i Lillehammer er troverdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like etter klokka 01.00 i natt fikk politiet melding om en mulig voldtekt på landstreffet for russen på Lillehammer. En 18 år gammel russejente fortalte politiet at hun ble voldtatt av fire medruss.

Jenta har fortalt at voldtekten skal ha funnet sted i et mindre rom i en russebuss inne på selve området hvor russetreffet arrangeres. Hun har hatt en kvinnelig politikontakt med seg siden hun anmeldte forholdet.

Politiet mener jentas historie er troverdig, spesielt i lys av undersøkelsen som ble gjort på voldtektsmottaket på Gjøvik søndag morgen.

- Hun skal ha møtt disse guttene på dansegulvet og ble med dem inn i en av bussene. Det er snakk om fullbyrdet voldtekt, selv om det i mindre grad er brukt fysisk vold, sier operasjonsleder Alf-Harald Rosenberg i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Derfor ber politiet også russ som har vært med i lignende frivillige aktiviteter melde seg for politiet for å bli sjekket ut av saken. Etter det fornærmede har fortalt, var det beruselse med i bildet. Det er ikke mistanke om at hun var blitt dopet ned.

Ønsker tips Beskrivelsen av bussen og gjerningsmennene er vag, men ifølge jenta skal gjerningsmennene være tre-fire gutter iført røde russedresser, svarte jakker og hvite pannebånd.

Poitiet er svært interesserte i tips i saken, og hittil er det kommet fram få detaljer. Ifølge Gudbrandsdølen skal jent ha observert en spesiell vannflaske i bussen. Den skal være av typen Imsdal men inneholdt hvitvin, og hadde påskriften «Party Marty».

Tips om denne saken kan gis til politiet i Gudbrandsdal på tlf. 02800, eller på tlf. 61053000.

Har gjennomsøkt busser Politiet opplyser at de har forsøkt å finne bussen hvor jenta angivelig ble voldtatt, men at foreløpige søk ikke har ført dem nærmere et eventuelt åsted.

- Vi har ikke klart å få veldig mye opplysninger fra jenta ennå. Vi har gått gjennom bussene for å finne et åsted, men ingen av bussene har samsvart helt med hennes beskrivelser av bussen, sa operasjonsleder Arvid Røste til NTB i natt.

Prosjektleder for russetreffet, Lars Nes, opplyser til Dagbladet at det var mellom 6500-7000 russ på helgas landstreff på Birkebeiner skistadion. Nes forteller også at det var omtrent 40 russebusser til stede.

Røste forteller at politiet registrerte alle bussene og tok bilder av dem. Da Dagbladet snakket med Lars Nes ved 11-tida i dag hadde bussene begynt forlate treffet.

- Vi holder igjen alle bussene til de er blitt klargjort av politiet. Alle som blir sendt hjem har blitt undersøkt innendørs av politiet, sier Nes.

- Likt kledd og beruset Problemet så langt er at alle er likt kledd, og alle har vært mer eller mindre beruset. Vi har så langt ikke klart å finne noen vitner, sier Røste.

Politiet ble varslet om den angivelige voldtekten klokka 01.05. Jenta var i 06-tiden ferdig med oppfølgingen ved voldtektsmottaket, og var da på vei tilbake igjen til Lillehammer.


Klokka 09 søndag var det foreløpig ikke gjennomført noe avhør av jenta.

- Hun er medtatt, og har ikke vært i stand til å la seg avhøre ennå, sier Alf Harald Rosenberg ved Gudbrandsdal politidistrikt til Gudbrandsdølen.

Over 250 vakter Lars Nes forteller denne mulige voldtekten ikke er noe man kan gardere seg 100 prosent mot, men sier det er tragisk at det skjer.

- Det er dessverre vanskelig å gardere seg mot slike hendelser da vi har med folk å gjøre. Vi har 260 innleide voksne som er på vakt for oss samtidig. Det er tragisk at slike hendelser skjer, sier Nes.

Prosjektlederen sier at de ikke er involvert i politiets arbeid framover nå. Han kan ikke si om det vil bli gjort noen endringer til neste års landstreff.

- Framtidige sikkerhetstiltak vil bli klargjort i en eventuell evaluering i ettertid med politiet og andre instanser, sier Nes til Dagbladet.