Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arfan Bhatti:

Politiet jakter flere Bhatti-kontakter etter våpensiktelse

Islamisten fikk fengslingsanken avvist.

FENGSLET: Arfan Bhatti (39) er fengslet for fire uker med brev- og besøksforbud. Her fra en demonstrasjon i 2012. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FENGSLET: Arfan Bhatti (39) er fengslet for fire uker med brev- og besøksforbud. Her fra en demonstrasjon i 2012. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Islamisten Arfan Bhatti ble 18. mai fengslet for fire uker med brev- og besøksforbud, på grunn ulovlig befatning med skytevåpen. Han anket til lagmannsretten - som nå har avvist anken. Han blir dermed sittende i fengsel.

Av fengslingskjennelsen går det fram at en hovedgrunn til politiets ønske om å holde 39-åringen innesperret mens de etterforsker saken, er at flere personer de mener har vært involvert i å skaffe de aktuelle våpnene, ikke har latt seg avhøre. Én eller flere av disse ønsker politiet å pågripe.

«Det foreligger konkret og nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis», slår lagmannsretten fast - og mener Bhatti vil kontakte og påvirke andre impliserte i saken, slik at de fjerner bevis eller gir en annen forklaring enn de ellers ville gitt.

Retten konstaterer videre at det dreier seg om «et meget alvorlig forhold - grov overtredelse av bestemmelsen om ulovlig befatning med skytevåpen».

Bhatti ble pågrepet om kvelden 16. mai, og politiet ransaket leiligheten hans i Oslo, til forsvarer John Christian Eldens store irritasjon.

Hele Norges coronakart