Politiet jakter flere menn i Manglerud-saken

Navngitte kriminelle var midt i en tilspisset konflikt med en person nær avdøde. De "forsvant" samme natt som overfallet på Mohammad Arshad (52) skjedde.

JAKTER FLERE MENN: Politiinspektør Grete Lien Medlid og Oslo-politiet jakter navngitte kriminelle var midt i en tilspisset konflikt med en person nær avdøde. De "forsvant" samme natt som overfallet på Mohammad Arshad (52) skjedde. Foto: Daniel Laabak / NTB scanpix
JAKTER FLERE MENN: Politiinspektør Grete Lien Medlid og Oslo-politiet jakter navngitte kriminelle var midt i en tilspisset konflikt med en person nær avdøde. De "forsvant" samme natt som overfallet på Mohammad Arshad (52) skjedde. Foto: Daniel Laabak / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet lette i går intensivt etter flere navngitte menn i 25-30-årsalderen som en del av drapsetterforskningen i Manglerud-saken, etter det Dagbladet erfarer.

Mennene politiet jakter på har lenge vært i konflikt med en bestemt person med bånd til avdøde Mohammad Arshad (52). De siste ukene har det vært flere voldelige episoder og truende situasjoner knyttet til konflikten, også på Manglerud. Én teori er at noen av de aktuelle mennene fredag kveld ventet i nabolaget på «motparten» for et hevnoppgjør da de i stedet gikk løs på 52-åringen, som et alternativt mål.

52-åringen visste om konflikten, men skal tidligere kun ha involvert seg for å forsøke å dempe gemyttene.

- Søker flere personer I kjølvannet av det dødelige overfallet skal de aktuelle mennene ikke ha vært  å finne i sine egne boliger. I går hadde de tilsynelatende skrudd av telefonene sine, ifølge kilder i de kriminelle miljøene. Drapsetterforskerne mener personene holder seg skjult - enten fordi de var direkte involvert eller fordi de var redde for å bli mistenkt uavhengig av hvem som faktisk sto bak.

-  Vi kjenner til opplysninger om denne konflikten, og det er riktig at vi  ønsker å snakke med personer som  kan belyse dette. Men  etterforskningen omhandler mange ulike prosjekter  og opplysninger som nå undersøkes. Det er viktig for politiet  å formidle at etterforskningen  er bredt anlagt og har høy prioritet, sier Grete Lien Metlid, fungerende sjef ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Hun understreker at det ennå er svært viktig for etterforskningen alle som har gjort observasjoner på Manglerud natt til lørdag eller som har andre interessante opplysninger, melder seg for politiet.

- Det er ennå ikke noe vi kan si med sikkerhet om hendelsesforløpet, og det er veldig viktig at alle som kan vite noe tar kontakt, sier Metlid.

Sent i går kveld var ingen pågrepet i drapssaken.

Ransdømt Dagbladet er kjent med at bevæpnede politimannskaper allerede i nattetimene etter at 52-åringen ble funnet, prøvde å finne noen av mennene som nå er i søkelyset, uten hell. De aktuelle mennene er alle tidligere dømt, blant annet for grove ran, vold og trusler.

De har i mange år vært knyttet til samme gjengmiljø i Oslo, men konflikten de nå knyttes skal ha startet mellom to enkeltpersoner og er ikke en del av det tradisjonelle fiendebildet mellom gjengene.

 RESPEKTERT:  Politiet jobber ut fra at den høyt respekterte familiemannen og restauranteieren Mohammad Arshad (52) kan ha blitt offer for en langvarig konflikt han ikke kan lastes for å ha blitt dratt inn i. Foto: OLAV OLSEN / AFTENPOSTEN / NTB SCANPIX.
RESPEKTERT: Politiet jobber ut fra at den høyt respekterte familiemannen og restauranteieren Mohammad Arshad (52) kan ha blitt offer for en langvarig konflikt han ikke kan lastes for å ha blitt dratt inn i. Foto: OLAV OLSEN / AFTENPOSTEN / NTB SCANPIX. Vis mer

Vitner skal ha oppfattet det som at minst to av mennene nylig har oppholdt seg i avdødes nabolag på Manglerud. Politiets undersøkelser så langt skal ikke ha kunnet sjekke dem ut av saken. Etterforskerne ønsker derfor å avhøre mennene så fort som mulig.

Overfalt i gata Den høyt respekterte pub- og restauranteieren Mohammad Arshad var på vei hjem fra jobben på Waldemars Café på St. Hanshaugen da han ble angrepet natt til lørdag.

Ifølge slektninger hadde familiemannen i forkant ringt kona for å si fra om at han var hjemme om en halvtime, men etter å ha parkert bilen et steinkast fra boligen, ble han utsatt for vold mot hodet og etterlatt livløs midt i gata til han ble funnet klokka 00.28 av en forbipasserende drosjesjåfør.

Avdøde etterlater seg fire voksne barn som sto ham svært nær. Samtidig sørger nå slektninger både i Norge og Pakistan sammen med en enorm vennekrets etter det sjokkerende dødsfallet.

- Det virker nesten som det var planlagt. Men jeg kan ikke fatte at noen har gjort dette mot akkurat ham, han er verdens snilleste menneske, sa en slekning av avdøde til Dagbladet på lørdag.

LETER ETTER FLERE MENN: Politiinspektør Grete Lien Metlid bekrefter at politiet prøver å komme i kontakt med navngitte personer som er interessante i drapsetterforskningen.
Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
LETER ETTER FLERE MENN: Politiinspektør Grete Lien Metlid bekrefter at politiet prøver å komme i kontakt med navngitte personer som er interessante i drapsetterforskningen. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer