Politiet jakter flere personer etter knivdrap i Oslo

Har pågrepet to menn. Én kvinne er drept, én mann ligger på Ullevål sykehus med alvorlig skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet har satt store ressurser inn i å oppklare knivdrapet på Fredensborg i natt.

SISTE: I en pressemelding like før klokka 09 opplyser Oslo politidistrikt at det vil bli innkalt til en pressekonferanse senere i dag.

Én person er død, en annen er livstruende skadd, og to personer er pågrepet.

- En kvinne er bekreftet omkommet og det er en mann som ligger på Ullevål sykehus. Tilstanden hans er nå stabil, men han er alvorlig skadet. Det er foreløpig usikkert hvilken relasjon de har, sier Ole-Petter Jacobsen, vaktleder på kriminalvakten ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

 UNDERSØKER:  Krimteknikere gikk omtrent klokken 05.30 i dag inn på åstedet for å undersøke leiligheten. Foto: Lars Nyland / Dagbladet.
UNDERSØKER: Krimteknikere gikk omtrent klokken 05.30 i dag inn på åstedet for å undersøke leiligheten. Foto: Lars Nyland / Dagbladet. Vis mer

Det letes imidlertid etter flere mistenkte gjerningsmenn, opplyser politiets innsatsleder på åstedet, Kristoffer Bang.

- Tre menn ble sett flyktende til fots, sier Bang.

Mennene var iført mørke klær.

- Vi driver fortsatt et operativt søk etter eventuelle gjerningsmenn. Vi er i en fase hvor vi samler inn mye informasjon, sa Jakobsen til Dagbladet i 06-tiden i dag tidlig.

Innbruddsmelding Tre menn ble også sett ankomme stedet minutter før drapet, og politiet antar at det dreier seg om de samme personene.

Selv om to nå er pågrepet, bekrefter altså Bang at det letes etter flere enn én gjerningsmann.

Politiet fikk klokka 01.20 melding om et innbrudd på den aktuelle adressen i Fredensborgveien, i nærheten av Deichmanske bibliotek.

Da de tok seg inn, fant de altså avdøde og den andre, kritisk skadde, personen, som nå ligger på sykehus.

- Interessante spor En rekke patruljebiler er nå på stedet, og området gjennomsøkes, bl.a. med hund. Samtidig driver politiets kriminaltekniske etterforskere undersøkelser inni og utenfor leiligheten; bl.a. er søppelkasser i den aktuelle oppgangen gjennomgått.

- Vi har funnet flere interessante kriminaltekniske spor langs fluktruta og andre steder, opplyser innsatsleder Bang.

 UNDERSØKER:  En rekke patruljebiler er nå på stedet, og området gjennomsøkes, bl.a. med hund. Samtidig driver politiets kriminaltekniske etterforskere undersøkelser inni og utenfor leiligheten; bl.a. er søppelkasser i den aktuelle oppgangen gjennomgått. Foto: Lars Nyland / Dagbladet.
UNDERSØKER: En rekke patruljebiler er nå på stedet, og området gjennomsøkes, bl.a. med hund. Samtidig driver politiets kriminaltekniske etterforskere undersøkelser inni og utenfor leiligheten; bl.a. er søppelkasser i den aktuelle oppgangen gjennomgått. Foto: Lars Nyland / Dagbladet. Vis mer

Flere vitner har meldt seg etter drapet, og de taktiske etterforskerne avhører disse.

Foreløpig går ikke politiet ut med opplysninger om identiteten på ofrene og mistenkte gjerningsmenn.

De kan heller ikke si om de involverte er fra et bestemt miljø.

Krimteknikere gikk omtrent klokken 05.30 i dag inn på åstedet for å undersøke leiligheten.