OPPHEVET SPERRINGENE: Politiet valgte i går å fjerne sperringene rundt 64-åringens verksted og funnstedet. Jenta ble funnet cirka 20 meter ned en skråning til venstre for bilene. Foto: Jacques Hvistendahl
OPPHEVET SPERRINGENE: Politiet valgte i går å fjerne sperringene rundt 64-åringens verksted og funnstedet. Jenta ble funnet cirka 20 meter ned en skråning til venstre for bilene. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Politiet jakter forsvunnet minnepinne

Politiet utelukker ikke at Sigrid-siktede (37) har verdifull informasjon gjemt unna som kan gi svar på gåtene i drapsetterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 64 år gamle drapssiktede mannen i Sigrid-saken ble i går løslatt fra varetekt. Politiet opprettholder siktelsen mot ham, men mener det ikke lenger er fare for at 64-åringen skal ødelegge bevis i saken.

Den medsiktede 37-åringen, som politiet mener er hovedmannen i saken, fikk i går forlenget sin varetektsperiode med fire uker, to av ukene må han sitte totalt isolert.

Jakter minnepinne Politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo-politiet sier til Dagbladet at de ikke kan utelukke at de ikke har kontroll på all datainformasjon 37-åringen har hatt tilgang på, og at dette kan være informasjon som kan gi politiet verdifulle svar i etterforskningen.

Dagbladet får opplyst at politiet har mottatt vitneopplysninger i saken om at den siktede 37-åringen ofte gikk rundt med en minnepinne på seg. Bekjente av 37-åringen sier til Dagbladet at den siktede filmet kjøreturer og tok opp telefonsamtaler. Disse turene og samtalene kan han ha lagt over på minnepinnen som politiet ikke har funnet.

Gulnes ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger, men sier de hele tida er på jakt etter nye opplysninger i saken.

- Siktede er svært opptatt av data. Han disponerer flere lagringsmedier og det er et svært omfattende og tidkrevende arbeid å gå gjennom alt dette. Beslag av elektroniske spor har en stor plass i etterforskningen, sier Gulnes til Dagbladet.

- Ikke styrket bevis Hun sier de er opptatt av alt 37-åringen kan ha lagret av informasjon.

- Generelt kan vi ikke utelukke at det finnes mer informasjon der ute og det er ikke sikkert vi har sikret oss alt. Vi leter stadig etter nye opplysninger i saken, sier hun.

37-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, sier på generelt grunnlag at hans klient har gitt politiet tillatelse å gå gjennom både data og telefoner han disponerer.

- Han ønsker at politiet skal gå gjennom dette, for på den måten å vise at han ikke har noe med Sigrid-saken å gjøre, sier Elden.  

Elden sier hans klient nå håper at også han snart blir løslatt.

- Jeg noterer meg at retten heller ikke denne gang deler politiets oppfatning om styrkede bevis mot 37-åringen. Vår klient godtar selv videre fengsling, sier advokat Elden til Dagbladet.

Funnet ved verksted 37-åringen og 64-åringen ble pågrepet i 64-åringens verksted på Kolbotn 3. september i år. Etter pågripelsene fant likhunden Rasko den 16 år gamle jenta i et skogholt bare 20 meter fra verkstedet. Hun ble funnet innpakket i plast og tøy. Politiet vet ikke hvordan, hvor eller når Sigrid ble drept. På selve funnstedet har politiets kriminalteknikere gjort en rekke funn. Politiet mener de har funnet en gjenstand som kan knyttes til verkstedet. Ettersom Sigrid var pakket inn, har etterforskerne fortsatt håp om å finne DNA-spor fra en eller flere gjerningsmenn.

Politiet har foreløpig ikke funnet drapsvåpenet - og de kjenner heller ikke motivet for drapet på Sigrid som forsvant på vei hjem fra ei venninne på Østensjø natt til 5. august.