RANET: To ranere slo torsdag formiddag til mot en gullsmed på Ammerud i Oslo. En ansatt ble påført håndjern og plassert på bakrommet mens ranerne robbet butikken.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
RANET: To ranere slo torsdag formiddag til mot en gullsmed på Ammerud i Oslo. En ansatt ble påført håndjern og plassert på bakrommet mens ranerne robbet butikken. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Politiet jakter gjerningsmenn etter gullsmedran i Oslo

Politiet i Oslo opplyser at de leter etter to gjerningsmenn etter et ran av en gullsmedbutikk på Ammerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vet du noe mer om saken? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Politiet melder at en gullsmed på Ammerud i Oslo er blitt ranet. Ingen personer skal ha blitt fysisk skadd i forbindelse med ranet som fant sted like før klokka 13.00 torsdag, opplyser politiet.

- Vi har akkurat fått en melding inn til operasjonssentralen om at en gullsmed på Ammerud er blitt utsatt for et ran hvor to gjerningsmenn skal ha tatt seg inn på gullsmeden, truet den ansatte, påsatt han håndjern og låst han inn på et bakrom, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Gulbrandsen, til TV 2.

Andre kunder som kom inn i lokalet etter at gjerningspersonene hadde dratt, låste den ansatte ut av bakrommet og kontaktet politiet.

- Det er vanskelig å si hvor lenge de har vært i butikken, men vi antar at de var der imellom fem og ti minutter. Den ansatte er fysisk uskadd og blir fulgt opp av politi på stedet, sier Gulbrandsen til NTB.

Politiet opplyser at de er i gang med «søk etter gjerningsmannen».

Gulbrandsen vet foreløpig ikke hva ranerne fikk med seg. Politiet vet heller ikke om det ble brukt våpen i forbindelse med ranet.

Overfor VG beskriver politiet gjerningsmennene slik: Høye - rundt 180 centimeter, svarte klær og med grå masker. Begge beskrives som lyse i huden.

Dagbladet kommer tilbake med mer.