Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet jakter «godt sminket» maskemann etter McDonald's-ran

Ber publikum om hjelp til å fange raner. 

BER OM TIPS: Politiet ønsker opplysninger etter grovt ran på McDonald's Furuset. Foto: Politiet
BER OM TIPS: Politiet ønsker opplysninger etter grovt ran på McDonald's Furuset. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ber publikum om hjelp i jakten på en ransmann som tirsdag morgen truet til seg et mindre pengebeløp fra McDonald's-restauranten i Tevlingveien tett på E6 ved Lindeberg i Oslo.

Politiet sa til Dagbladet tirsdag at de jaktet en mulig norsk mann i 50-åra, som hadde truet besetningen med en pistollignende gjenstand. Denne beskrivelsen har politiet nå gått tilbake på, da de mistenker at mannen har skjult sin identitet.

  • Vet du noe mer om denne saken? Tips Dagbladet på telefon: 24 00 00 00, eller mail: 2400@dagbladet.no

I en pressemelding opplyser Oslo-politiet at mannen muligens kan ha vært «iført ansiktsmaske, og/eller sminket godt»

- Vi tar høyde for at han ikke ser sånn ut i virkeligheten. Bilder fra stedet tyder på at han har på seg en maske eller at han er godt sminket, sier politioverbetjent Audun Jevnaker til Dagbladet.

Gjerningsmannen blir beskrevet som 170-180 centimeter høy, iført sort bukse, jakke og genser.

Knyttes til Burger King-ran

Mannen har sannsynligvis kommet og gått til fots fra ukjent retning. Han er observert av overvåkingskamera idet han kommer gående fra parkeringsplassen ved E6, men kan ikke knyttes til noen spesifikk bil, opplyser politiet.

Den samme fremgangsmåten og bekledningen ble benyttet ved et mislykket ransforsøk av en Burger King-restaurant på Metro-senteret på Lørenskog dagen før.

- Bilder fra overvåkingskamera på Burger King tyder på at det er snakk om samme gjerningsperson, sier Jevnaker.

Politiet ønsker ikke å opplyse hva som gikk galt for gjerningsmannen under det mislykkede ransforsøket mandag, basert på «polititaktiske hensyn».

Ber om hjelp

Politiet ber nå publikum ta kontakt, dersom de har observert mannen, eller vet hvem personen kan være. Politiet oppfordrer videre personen på bildet til å melde seg.

- Vi ber folk som har oppholdt seg i området der dette fant sted om å tenke gjennom hva de har observert. Vi ønsker at folk som kan ha sett noe mistenkelig om å kontakte oss med tips, sier Jevnaker.

Politiet fortsetter arbeidet med tekniske undersøkelser, og ønsker også å be folk om å være oppmerksom i tiden fremover.

- Det har vært to hendelser på to dager. Vi ønsker derfor å gjøre publikum oppmerksomme på fremgangsmåten, så vi kan avverge fremtidige forsøk. Det er selvfølgelig skremmende for som har opplevd dette.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling