Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet jakter i Sverige

Kan være på vei ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Politiet jakter fortsatt på dobbeltmorder, Dariusz Ledzion (33), som rømte i dag tidlig fra en rettspsykiatrisk klinikk i Växjö i Sverige. Han anses som svært farlig, og skal ifølge Smålandsposten være bevæpnet med en pistol.

Ifølge Nye Kripos har svensk politi gått ut med en international etterlysning.

- Vi har fått en etterlysning av mannen fra svensk politi. I tillegg har vi sendt en orientering av saken til alle politidistrikt i Norge, sier vaktsjef og politioverbetjent ved Nye Kripos, Tor Halvorsen, til Dagbladet.no.

Svensk politi frykter at han kan være på vei ut av Norge. Tror dere han kan komme til Norge?

- Det har jeg ingen formening om. Der må dere spørre svensk politi, sier han.

Nå leter politiet blant mannens gamle kontakter i Stockholm området.

- Vi prøver nå å utvikle den informasjonen vi har. i tillegg prøver vi å kontakte mannens og kvinnens kontakter, sier politioverbetjent ved Kronobergspolisen, Leif Gustafsson, til Aftonbladet.

Mannen rev seg løs fra to vakter da han ble forflyttet fra en bygning til en annen, melder SVT.

- Vi betegner han som veldig farlig, sa Gustavsson til Aftonbladet tidligere i dag.

Draps- og voldtektsmann

Etter at Ledzion kom seg unna forsvant han i en bil med en kvinnelig sjåfør som skal ha vært i praksis ved klinikken. Nettutgaven til Expressen skriver at det er usikkert om det er snakk om en gisselsituasjon eller om kvinnen ventet på mannen.

- Det er en lyseblå bil av japansk merke, trolig en Micra, sier Gustavsson.

Politiet har satt opp veisperringer og et såkalt rikslarm er sendt ut. Nye Kripos opplyser til Dagbladet.no at de foreløpig ikke er varslet om saken.

Ifølge Stefan Bergström som er psykiatridirektør på klinikken har mannen vært innskrevet som pasient i åtte år.

Han er dømt for flere grove forbrytelser, blant annet to drap, voldtekter og et voldtektsforsøk. Han skal ikke har gjort noen forsøk på å rømme tidligere.

Kvinnelig øksemorder

Samtidig jakter politiet på en 35 år gammel kvinne som rømte fra en rettspsykiatrisk klinikk i Hässleholm i Skåne i går. Kvinnen, som ble dømt for øksedrap i 1996, rømte ved å springe fra vokteren sin da de gikk tur.

- Vi har ingen konkrete spor, men spaner på et antall adresser, sier befal i Kristianstadspolitiet, Helene Börjesson, til Expressen

Börjesson sier til Expressen at kvinnen er psykotisk og farlig. Sykehusledelsen avviser dette.

Avdelingssjef ved sykehuset, Tommy Nielsen, opplyser til Expressen at kvinnen har oppført seg bra når hun tidligere har vært utendørs med en vokter. Men at hun også har rømt en gang.

- Ja, hun har rømt ved et tidligere tilfelle. Etter det har hun vært ute flere ganger og oppført seg veldig bra, sier han til Expressen.

Dariusz Ledzion: Dømt for flere grove forbrytelser, blant annet to drap, voldtekter og et voldtektsforsøk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!