VOLD: Helsepersonell rykket først til Amtmand Bangsgate i Drammen etter hendelsen 12-tida onsdag. Den fornærmede 43 år gamle mannen ble erklært død på Ullevål sykehus i dag. Politiet etterforsker saken som et mulig drap. Foto: Espen Sandli 
VOLD: Helsepersonell rykket først til Amtmand Bangsgate i Drammen etter hendelsen 12-tida onsdag. Den fornærmede 43 år gamle mannen ble erklært død på Ullevål sykehus i dag. Politiet etterforsker saken som et mulig drap. Foto: Espen Sandli Vis mer

Politiet jakter mistenkt etter dødsfall i Drammen. Etterforskes som mulig drap

Flere skal ha vært vitner til voldshendelsen på åpen gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 43 år gammel mann ble ved 12-tida onsdag formiddag utsatt for vold på åpen gate i Drammen.

Voldsepisoden skjedde like utenfor en barnehage i Amtmand Bangsgate, like ved Drammens sykehus.

Han ble brakt til Oslo universitetssykehus Ullevål med alvorlige hodeskader, og klokka 18.15 i kveld meldte sykehuset mannen er død, skriver Drammens Tidende.

Etterforskes som mulig drap

Politiet i Drammen etterforsker nå saken for fullt.

- Vi har løftet denne saken som et mulig drap. Det er en mulighet vi ikke kan utelukke, sier leder for taktisk avsnitt ved Drammen politistasjon, Jan Henrik Håkestad, til Dagbladet.

En person omtales av politiet som mistenkt i saken.

- Det er en person vi gjerne skulle hatt tak i som vi ikke vet hvem er. Det har vært kontakt mellom denne personen og fornærmede på stedet, sier Håkestad.

Politiet er fortsatt usikre på hendelses- og skadeforløpet på den fornærmede 43-åringen. Avdøde ble umiddelbart kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige hodeskader, og tilstanden hans har vært kritisk siden.

Politiet kan ennå ikke si hva dødsfallet skyldes.

Flere vitner

Politiet opplyser at det var flere vitner til stede under hendelsen som skjedde midt på dagen.

- Vi har pratet med en del vitner i dag som har sett noe, uten at vi kan utdype det. Vi jobber med å innhente informasjon fra vitner som kan ha sett hendelsen. Det er også vitner som har kommet til stedet etterpå, sier Håkestad.

Politiet etterforsker saken for fullt, og Håkestad omtaler det som et stort arbeid.

- Vi har hatt et stort team på saken siden i går. Etterforskningen dreier seg nå blant annet om å snakke med vitner og se gjennom videoopptak.

Det var AMK som først rykket på oppdraget, da de trodde det var snakk om en fallulykke.

Det var først etter at vitner meldte seg, at nødetatene skjønte at det trolig var snakk om en voldsepisode, skriver Drammens Tidende.

Ber om tips

– Du trenger ikke å ha observert noe for å ta kontakt med oss, vi ønsker bare å kartlegge alle bevegelser i dette området, sier Håkestad.

Ifølge vitner kan den mulige gjerningsmannen ha gått eller løpt i retning nedover mot elva fra Amtmand Bangsgate, etter voldsepisoden.

Politiet ber om at personer som befant seg i området rundt 12-tida onsdag tar kontakt med politiet på telefonnummer: 48 88 69 80.