Politiet jakter på en person

Bakgrunnen for skudd-dramaet utenfor Stovner T-banestasjon er trolig at en pakistaner ikke ville oppgi navnet på en kamerat til 26-åringen. Det utløste i første omgang en heftig slåsskamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jaktet i går kveld på ytterligere en person. Ifølge Dagbladets kilder har den etterlyste mannen klart å komme seg til utlandet.

Hendelsesforløpet

Dagbladet kan i dag bringe en detaljert versjon av hva som skjedde i minuttene før skuddene falt:

Den første kontakten mellom pakistanerne og kameratflokken som ble beskutt, skjedde først kl. 23. Det er bare en halv time før skuddene ble avfyrt mot bilen med fem personer i. Dette er bekreftet av begge parter i saken.

Etter det Dagbladet videre får opplyst, var det rundt kl. 23.00 at en 26 år gammel marokkaner kom i krangel med en pakistaner ved Stovner T-banestasjon.

Marokkaneren sier han var alene:

- Jeg spurte en pakistaner om hvem en person jeg ikke kjente, var. Han svarte meg frekt, og begynte å dytte på meg. Det utviklet seg til slåsskamp. Men det var verken kniv eller slagvåpen inne i bildet på det tidspunktet, forteller 26-åringen til Dagbladet.

Han er storebror til marokkaneren (19) som ble skutt i bilen.

26-åringen forklarer at han deretter dro hjem. I den forbindelse traff han fem andre kamerater, deriblant sin lillebror.

Lillebror dro først

- Det som videre skjedde, var at lillebror dro opp til T-banestasjonen, mens vi fem andre satte oss i en bil og dro etter, forklarer 26-åringen.

Da de kom til T-banestasjonen, var klokka blitt rundt 23.30.

- Plutselig ropte lillebroren min «kniv». Da hadde pakistanerne kniv og jernstenger. Jeg røsket fra en pakistaner en kniv og ei jernstang, og gikk til bilen og satte meg inn.

Kort tid etter falt skuddene, sier 26-åringen.

- Hvorfor gikk ikke pakistanerne til politiet og anmeldte oss, hvis en av deres egne hadde blitt stukket med kniv? undrer 26-åringen.

Tatt på legevakta

Den ene av de to drapssiktede brødrene ble arrestert lørdag morgen, da han kom til Oslo legevakt med et påstått knivsår fra oppgjøret på Stovner.

Politiet var da på legevakta - spesielt på utkikk om det skulle komme skadde personer som kunne settes i forbindelse med skytingen på Stovner.

<B>PATRONER:</B>Politiet fant patroner utenfor Stovner T-banestasjon, etter at to våpendeperadoer skøt inn i en Volvo med fem ungdommer i natt til lørdag.