Politiet jakter på flyktninger

Australsk politi jakter på flyktninger som har vært holdt fanget i flyktningeleiren ved Woomera. 36 personer er funnet, men politiet leter etter rundt tolv personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 50 flyktninger rømte da 800 demonstranter stormet den avsidesliggende interneringsleiren fredag for å løslate så mange innsatte som mulig.

Politiet sier at de frykter for flyktningenes sikkerhet. Interneringsleiren Woomera ligger 450 kilometer nord for byen Adelaide og er omringet av utmark.

Woomera har vært beleiret av demonstranter, men de fleste skal være i ferd med å forlate leiren mandag.

Rundt 36 av flyktningene er hittil blitt fanget. Politiet har satt opp veisperringer for å hindre at flere fanger blir smuglet av demonstrantene inn til byene. Helikoptre er satt inn i letingen.

Politiet har også opplyst at de vil bruke videoopptak for å identifisere de som var involvert i stormingen av leiren fredag.

Arrangørene av demonstrasjonen hadde håpet på 5.000 deltakere under stormingen av leiren fredag, men har uttrykt tilfredshet over at de 800 demonstrantene igjen har klart å sette søkelyset på forholdene ved interneringsleiren som det siste halve året har vært i fokus på grunn av dens behandling av ulovlige innvandrere.

(NTB)

DEMONSTRANT:</B> En kvinne ser fortvilet mot flyktningeleiren som er fullstendig avsperret av gjerder og politi.