Politiet jakter på jentas ektemann

Etiopisk 27-åring siktet for drap i Oslo. Etterlyst internasjonalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 19 år gamle kvinnen ble funnet død på hybelen sin i 01-tida i natt. Det var bekjente som varslet politiet og det ble funnet blodspor på stedet.

Politiet opplyser nå på en pressekonferanse at jentas 27 år gamle ektemann er siktet for drapet. Han er ikke pågrepet og er etterlyst internasjonal med navn og bilde. Politiet vil imidlertid ikke gå ut med dette til publikum ennå.

Ber han melde seg

- Vi oppfordrer siktede til å melde seg. Og oppfordrer alle som har opplysninger om saken eller den siktede til å melde fra til politiet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Den drepte jenta kom fra Etiopia til Norge på familiegjenforening i 2000, opplyser politiet. Hun ble norsk statsborger i 2006 og var elev på videregående i Oslo. Hun var gift med en etiopisk mann på 27 år, som kom til Norge i 2004. Han er ikke norsk statsborger. 

- Det er funn i leiligheten og andre forhold som har kommet fra under dagens etterforskning som gjør at vi har siktet ektemannen. Jeg vil ikke gå nærmere inn på detaljene i dette av hensyn til den videre etterforskning, sier Rohde.  

Politiet har foreløpig ingen meninger om motivet for drapet.

Hørte skrik i går

FUNNET DREPT: Den 19 år gamle skoleeleven ble funnet død på hybelen sin i natt. Politiet etterforsker dødsfallet som et drap. Foto: Frank Karlsen
FUNNET DREPT: Den 19 år gamle skoleeleven ble funnet død på hybelen sin i natt. Politiet etterforsker dødsfallet som et drap. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Ifølge administrerende direktør i Anker Studentbolig var 19-åringen registrert som aleneboende på hybelen. Men politiet sier at ekteparet bodde sammen.

Politiet meldte tidlig i formiddag at dødsfallet ble etterforsket som drap. Dagbladet.no er kjent med at flere naboer hørte krangling og skrik i går kveld og de forteller at det er et tøft og skremmende miljø i området.

Dagbladet.no følger saken.

Politiet jakter på jentas ektemann
AVSTENGT: Blodspor på døra gir et dystert inntrykk i hva som har skjedd på jentas hybel.
ETTERLYSER EKTEMANNEN: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde opplyste på pressekonferanse i dag at 19-åringens ektemann er siktet for drapet og etterlyst internasjonalt.