Politiet jakter på rømt fange i Rogaland

Mann dømt for drapsforsøk rømte i rettspause.

 ETTERLYST:  Politiet etterlyser russiske Serguei Glatchaev som er siktet for drapsforsøk. Mannen stakk av da han skulle fremstilles i Stavanger tingrett torsdag. Foto: Politiet / NTB scanpix
ETTERLYST: Politiet etterlyser russiske Serguei Glatchaev som er siktet for drapsforsøk. Mannen stakk av da han skulle fremstilles i Stavanger tingrett torsdag. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen forsvant under en fremstilling i Stavanger tingrett torsdag ettermiddag.

Dømt for drapsforsøk Rømlingen er russisk statsborger og ble i sommer dømt til seks års fengsel for drapsforsøk. Det var i forbindelse ankeforhandlingene at mannen torsdag var i Stavanger tingrett. Han skulle være til stede på et bevisopptak for et vitne i saken.

- Han fikk en pause fra rettsmøtet, og da må det ha oppstått en kommunikasjonssvikt mellom patruljene som skulle passe på fangen og vitnet. Han forsvant i pausen, sier politiadvokat Maren Sagvaag Retland ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Politiet søker nå etter rømlingen i Stavanger-området.

- Vi søker etter han i området rundt tingretten og i Stavanger sentrum, sier Retland tidlig torsdag kveld.

Sent torsdag kveld kunngjordet politiet identiteten til rømlingen og la samtidig ved et bilde.

Anses ikke som farlig Politiet anser ikke rømlingen som en fare for publikum.

- Han er domfelt for drapsforsøk, men det anses som et engangstilfelle. Han har ikke noen voldshistorikk og vi kjenner ikke til at han ellers oppfattes som farlig, sier Retland.

Russeren er 42 år, 176 centimeter høy og har lyst pistret hår, grå mønstret strikkejakke, lys bukse, blå sko og mørk skjorte. Han forsvant fra tingretten klokken 16.15, og politiet har videreført beskrivelsen til alle grensestasjonene.