Politiet jakter på sinns- forvirret

Iført hvite plasthansker og med tennvæske under armen, kom den mystiske mannen inn i jernvareforretningen i Ski for å kjøpe brekkjern. Nå jages mannen av politi over hele landet. Politiet ser ikke bort fra at de jakter på en sinnsforvirret mann, og sjekker psykriatiske institusjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint i går kveld hadde politiet ikke opplysninger om hvor den antatte gjerningsmannen befinner seg. Politiet håper mannen, som er mellom 30 og 35 år, melder seg selv. Hvis ikke kan det allerede i dag bli aktuelt å gå ut i media med bilde og etterlysning av ham. Etterforskerne i Follo politidistrikt mener den mystiske mannen står bak brannen på LO-leder Yngve Hågensens bolig.

Politiet ser ikke bort fra at de jakter på en sinnsforvirret person. Dagbladet får bekreftet at etterforskerne nå skal sjekke psykiatriske institusjoner i Follo-området.

Politiet sitter med tekniske spor fra åstedet som knytter den etterlyste mannen til Yngve Hågensens hjem. Blant annet fant politiet en hvit plasthanske og en flaske tennvæske på åstedet. I tillegg har etterforskerne sikret seg fotspor og etter all sannsynlighet fingeravtrykk.

Kjøpte brekkjern

Flere personer har observert den mystiske mannen, som var svært tynt kledd i det kalde været. Han snakker østlandsdialekt, har normal kroppsbygning og er ca. 175 centimeter høy. Mannen var iført mørk collegegenser med en hvit «Champion»-påskrift.

Yngve Hågensens sønn, Harry Hågensen, forlot huset like før klokka 06.30 for å gå på jobb. Noe seinere observerte en nabo en person i Hågensens innkjørsel. Mannen var svært lik personen som nå etterlyses.

Den første sikre observasjonen av den mystiske mannen, som var svært tynt kledd i det kalde været, ble gjort cirka klokka 08.40 ved Heli-bygg på Ski - bare noen få hundre meter unna boligen til LO-lederen. Her spurte mannen betjeningen om de hadde helt spesielle verktøy.

20 minutter seinere spaserte han inn på Esso-stasjonen tvers over gata. Mannen kjøpte to flasker Esso-tennvæske og en flaske med lampeolje. Deretter ba han om å få se kartboka i den lokale veiviseren. Mannen sjekket veien til Hågensens hus i bensinstasjonens kartbok.

Mellom klokka 10.00 og 10.30 blir han igjen observert, denne gang i Jernia-forretningen på Ski storsenter. Dagbladet får bekreftet at mannen kom inn i butikken iført hvite plasthansker og med tennvæske under armen. Han kjøpte et brekkjern før han forlot butikken.

Etterlyser rød Toyota

Den mystiske mannen kan ha kjørt en rød Toyota Hiace, men ikke av nyeste modell. Bilen ble observert i området rundt Heli-bygg og Esso-stasjonen i Hebekk-området på Ski.

- Vi er svært interessert i å komme i kontakt med personer som har sett bilen. I tillegg vil vi gjerne at andre personer som har sett mannen vi nå etterlyser, tar kontakt med politiet, sier politiadvokat Sten-Arild Damslora.

Dagbladet får også bekreftet at politiet nå sjekker om den etterlyste mannen har blitt sett helt inntil LO-lederens bolig. Enkelte naboer mener de kan ha sett en person som likner på den etterlyste mannen, rundt boligen både etter og før brannen.frode.hansen@dagbladet.no

svein.ove.soreide@dagbladet.no

<B>Politiet er på sporet: - Jeg håper gjerningsmannen er en forvirret gærning, ikke en nynazist med alvorlige baktanker, sa Yngve Hågensen i går.