Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet jakter proffe tyver etter gullsmed-brekk i millionklassen

Ber om publikums hjelp. Kripos og flere politidistrikter koblet inn.

 - PROFESJONELT STIGE-TYVERI:  En av politiets teorier er at tyven eller tyvene tok seg både inn og ut av gullsmeden gjennom dette lille vinduet. Alle foto: Politiet
- PROFESJONELT STIGE-TYVERI: En av politiets teorier er at tyven eller tyvene tok seg både inn og ut av gullsmeden gjennom dette lille vinduet. Alle foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til forrige søndag tok de frekke tyvene seg inn på gullsmed Bjørklund i Ålesund.

Tyven eller tyvene kom seg unna med verdier opp mot én million kroner, ifølge politiet. I en uke har Ålesund-politiets avdeling for organisert kriminalitet drevet intensiv etterforskning, foreløpig uten resultater.

Politiet har sikret seg tekniske spor fra åstedet, men lokalene hadde ikke overvåkning innendørs.

Smidige tyver En av politiets teorier er at tyven eller tyvene har tatt seg både inn og ut av lokalene med hjelp av en stige. Med den den kom de seg opp til et vindu som ligger et par meter over bakken. Vinduet er ikke større enn ca. 70x70 centimeter.

Stigen viste seg å være stjålet, og politiet har under etterforskningen kommet i kontakt med eieren og avdekket hvor den kom fra.

 STORE VERDIER:  Gullsmeden ble ranet for store verdier. Politiet mener det er snakk om et sted mellom flere hundre tusen og opp mot én million kroner.
STORE VERDIER: Gullsmeden ble ranet for store verdier. Politiet mener det er snakk om et sted mellom flere hundre tusen og opp mot én million kroner. Vis mer

- Det er nærliggende å tro at det er flere personer som har vært med i dette ranet, sier Ingmar Farstad, sjef ved Ålesund politistasjon til Dagbladet.

Politiet mener at brekket er utført av utenlandske profesjonelle kriminelle, og viser til at undersøkelser har avdekket at lignende metoder har vært brukt flere andre steder i landet. Derfor er både Kripos og flere politidistrikter koblet inn i etterforskningssamarbeidet. Det kan også være aktuelt for politiet å ta kontakt med andre lands politimyndigheter.

Østfold og Vestfold politidistrikt, som bidrar i etterforskningen, har lenge hatt et prosjekt kalt «Grenseløs», dedikert til arbeid mot mobile bander som driver vinningskriminalitet.

Etterlyser flere personer I en pressemelding i ettermiddag går politiet svært bredt ut og etterlyser en rekke vitner som har vært i området i dagene før og etter brekket (se faktaboks).

- Selv om vi i denne saken mest sannsynlig står overfor utenlandske profesjonelle kriminelle, arbeider vi med kun ett mål for øye: Vi skal løse saken og pågripe gjerningsmennene, sier Farstad i pressemeldingen.

Politiet kan tipses i saken på 70 11 87 00 eller 02 800.

 ETTERLYSES:  Føreren av en moped som var i området natt til søndag er fanget på overvåkningskameraer og bes om å melde seg.
ETTERLYSES: Føreren av en moped som var i området natt til søndag er fanget på overvåkningskameraer og bes om å melde seg. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media