Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet jakter pyroman i Telemark

Tre av fire skogbranner er tent på, mener politiet. - Vi har hørt noen som løper inne i skogen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det har totalt vært fire skogbranner i Telemark i dag. Tre av dem skal være påsatt, mener politiet.

Klokka 17.30 fikk operasjonssentralen melding om skogbrann på Notodden. Da politi og brannvesen ankommet stedet var det mye røyk. En halvtime senere var brannen slukket.

Det ble da oppdaget en ny brann ikke langt fra den første brannen. Den siste ble også raskt slukket. Klokka 18.28 kom nok en melding om brann lenger nord.

- De tre brannene har oppstått i et lite område, og vi jakter nå på gjerningsmann med hundepatrulje fra Grenland, sier operasjonsleder Gunnar Hanssen til Dagbladet.

- Vi mener det er påsatt, og våre folk på stedet har hørt lyder av noen som løper inne i skogen. Vi har hittil ikke kommet over noen gjerningsmann, sier Hanssen i 20.30-tida.

- Hvilke indikasjoner tilsier at dette er påsatt?

- Det er bare å se på stedet. Skogen begynner ikke å brenne av seg selv. Derfor er det innlysende at det er påtent, sier han.

Politiet vil fortsette letingen etter den antatte gjerningsmannen utover kvelden.

Den fjerde brannen, som politiet mener ikke er påsatt, oppsto i 15-tida på Tokke. En sikring i en trafokiosk hadde skapt gnistdannelse og antennelse, ifølge politiloggen. Det var ikke kontroll over brannen før klokka 19.10.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!