TRE DRAP: Tre butikkeiere er drept med samme våpen siden juli i år. Politiet har nå gitt ut en fantomtegning av mannen. Foto: David Boe / New York Police Department / AP Photo
TRE DRAP: Tre butikkeiere er drept med samme våpen siden juli i år. Politiet har nå gitt ut en fantomtegning av mannen. Foto: David Boe / New York Police Department / AP PhotoVis mer

Politiet jakter seriemorder i New York

Har drept tre butikkeiere i Brooklyn siden juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i New York jobber nå på spreng for å prøve å finne ut hva som kan være motivet bak drapene på tre butikkeiere de siste månedene. Alle tre mennene er drept med samme våpen.

Butikkeier Ramatollah Vahidipour (78) ble fredag drapsmannens siste offer, da han ble skutt i sin egen butikk, «She She» i Brooklyn.

Ifølge politiet hadde han skuddsår i hodet og på overkroppen da han ble funnet.

6. juli og 2. august ble henholdsvis Mohamed Gebeli og Isaac Kadare funnet drept på samme måte.

Hatkriminalitet En talsmann for politiet sier til New York Times at de nå ser nærmere på likhetene mellom de tre drapene.

Alle de tre butikkeierne kommer opprinnelig fra Midt-Østen, var over 50 år og jobbet alene.

Polititalsmann Paul J. Browne opplyser at en gruppe som spesialiserer seg på hatkriminalitet nå er koblet inn i etterforskningen.

I tillegg skal ingen av de tre butikkene ha hatt overvåkningskameraer, noe som har gitt mistanke om at drapsmannen har valgt de ut spesielt.

- Denne fyren har gjort hjemmeleksa si, sier en polititalsmann til New York Times.

Fantomtegning Søndag ga politiet ut bilder av fire ulike personer som har blitt fanget opp av overvåkningskameraer innen to kvartaler fra butikken til Vahidipour.

Bildene er tatt i tidrommet politiet tror Vahidipour ble drept, mellom 6 og 7 på fredag kveld. De fire personene har ikke status som mistenkte, understreker Browne.

- Etterforskerne vil avhøre dem om hva de kan ha observert, sier Browne.

Overvåkningsvideoene viser blant annet en kvinne og en mann som løper nedover gata. Kvinnen tar av seg en grønn jakker mens hun løper, som politiet senere fant i en søppelkasse.

Politiet er ennå ikke sikre på om penger eller andre verdier er tatt fra butikken hvor Vahidipour