Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet jaktet på det de trodde var et rovdyr i 45 minutter

Lørdag kveld ringte en oppskaket bonde politiet da han trodde det var en tiger på tomten hans. Det viste seg å være et kosedyr.

FALSK ALARM: Lørdag fikk politiet melding om et rovdyr på rømmen. Etter 45 minutter fant bevæpnet politi ut at det var falsk alarm. Foto: Politiet i Skottland
FALSK ALARM: Lørdag fikk politiet melding om et rovdyr på rømmen. Etter 45 minutter fant bevæpnet politi ut at det var falsk alarm. Foto: Politiet i Skottland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet nord-øst i Skottland fikk lørdag kveld inn en melding fra en svært bekymret bonde. Bruce Grubb (24) kunne informere om at det var et rovdyr som lusket rundt på gården hans i Hatton i Aberdeenshire i Skottland.

Det skriver den nord-østlige politikontoret i Skottland på Facebook.

Ifølge New York Post så 24-åringen det han trodde var en voksen tiger under en innflytningsfest. Han ringte politiet fordi han fryktet den kom til å angripe en av de drektige kyrene hans.

Umiddelbar utrykning

Politiet rykket umiddelbart ut med bevæpnede styrker og jaktet på det de også trodde var en tiger i nesten en time.

- Nå føler jeg meg litt dum som ringte politiet, men jeg trodde det var en nødssituasjon. Jeg var helt overbevist om at den var ekte, og jeg ble livredd, sier han.

Til BBC sier politiet at den falske alarmen ga politibetjentene et «dyrisk» skift.

- Vi fikk inn en telefon fra en ekstremt bekymret mann lørdag kveld. Han sa at det var et rovdyr på tomten hans, sier politibetjent George Cordiner til avisa.

Standard prosedyre

På Facebook skriver politiet at beskjeden virket uvanlig, men at det er standard prosedyre å rykke ut til potensielle, livstruende situasjoner. Derfor gjorde de nettopp det, slik at de raskest mulig kunne verifisere eller avkrefte hendelsen.

- Det er standard prosedyre å bruke bevæpnede tjenestemenn i slike situasjoner. I dette tilfellet oppholdt de seg i området. Vårt mål er å beskytte folket, og inntil vi vet hva vi står opp mot, må alle muligheter vurderes, skriver politiet i meldingen, heter det i meldingen.

Falsk alarm

Deretter tok de kontakt med nærmeste dyrehage for å høre om de savnet et dyr, skriver Huffington Post.

- Utrykningen foregikk i 45 minutter før vi innså at det ikke var fare for liv. Vi setter pris på at det var falsk alarm, og at innringeren hadde gode intensjoner, skriver politiet i Facebook-meldingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!