Politiet: Josephine fortsatt «bare savnet»

- Vi ser fremdeles på dette som en savnetsak. Det er ingen grunn til å trekke paralleller til Trude Espås-saken, sier lensmann i Geiranger, Jens Arne Hessegjerde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hessegjerde vil ikke spekulere på om det er noen sammenheng mellom de to sakene til tross for en likheten og til tross for at Kriminalpolitisentralen (Kripos) bistår med taktisk etterforskning.

- Vi har foreløpig ingen grunn til å trekke paralleller mellom disse sakene. Hva angår Kripos har de blitt kalt inn fordi de er gode til å innhente opplysninger og systematisere data. Det er foreløpig ingen mistanke om at noe kriminelt har skjedd med jenta, sier Hessegjerde.

- Det er forskjell på denne saken og Espås-saken hvor vi etter kort tid fant spor etter henne. Vi jobber ut fra at Josephine lever et sted oppe i fjellene her, sier Johan Overøye fra Stranda og Norddal lensmannskontor som leder leteaksjonen i Geiranger.

- Vi arbeider ut ifra at jenta ligger et eller annet sted i fjellterrenget og har vært utsatt for en ulykke, sier Hessegjerde.

I går ettermiddag lette om lag 50 mann fra Røde Kors og helikopter etter den forsvunne 18-åringen. I natt ble det satt ut tre søkshunder i det mest relevante området rundt Storseterfossen og Vesteråsdalen.

Josephine er 164 cm, slank, atletisk med lysebrunt halvlangt hår. Hun hadde trolig på seg en lys kakishorts og en mørkegrå T-skjorte. Hun gikk med fjellsko og hadde på seg en liten, rund ryggsekk.

Politiet ber alle som var i Geiranger 6. juni om å melde seg.

Tlf: 70 11 87 00 eller 70 26 32 30.