Politiet jubler for pengedryss

Hallelujastemning blant politimestrene.

Kom med penger: En strålende fornøyd politidirektør Odd Reidar Humlegård ønsket sjefen sin, justisminister Anders Anundsen (Frp) velkommen til forsamlingen av polititopper fra hele landet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Kom med penger: En strålende fornøyd politidirektør Odd Reidar Humlegård ønsket sjefen sin, justisminister Anders Anundsen (Frp) velkommen til forsamlingen av polititopper fra hele landet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Dagbladet slet hardt med å finne noen misfornøyde da alle landets politimestre og andre polititopper var samlet til et seminar på Holmenkollen i Oslo. Der fikk de presentert årets justisbudsjett av justis- og beredskaps-minister Anders Anundsen (Frp).

På skjermen bak statsråden ble det vist til hvor mye mer det skal bli av alt for politiet, påtalemyndighetene og kriminalomsorgen:

• 353 nye politistillinger• 50 nye jurister• 12 nye statsadvokater• 68 millioner kroner mer til PST• 41 nye fengselsplasser, samt leie av plasser i Nederland• Eget ungdomsfengsel på Østlandet

- Politiet er så definitivt budsjettvinner, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård og løfter på dokumentmappa.

- Her har jeg alle de nye millionene.

Han får en påplussing i sine budsjetter med drøyt en halv milliard kroner.

Ledige nyutdannede

Da Anundsen var ferdig med presentasjonen åpnet han opp for spørsmål, men alt han fikk fra politimestrene var lovord om satsingen.

Til og med Sigve Bolstad, som er fagforeningsleder i Politiets fellesforbund og vanligvis krever mer enn det justisministeren kan love, er i alle hovedtrekk fornøyd. På direkte spørsmål kan han nevne to ting han fortsatt er missfornøyd med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer