Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiet jukset med bevisene

Advokat Marte Svarstad Brodtkorb er oppgitt over at polititjenestemenn skriver falske rapporter. - Min klient ble tiltalt etter at politiet jukset med bevisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 21-årige høyreekstremisten er nå dømt til 120 dagers betinget fengsel. Han nektet aldri for at han hadde oppbevart AG3-geværet for en venn.

- Jeg synes det er en spesiell opplevelse at erfarne kriminaletterforskere i åpen rett bekrefter at de har blitt instruert å skrive uriktige politirapporter, sier advokat Svarstad Brodkorb.

Advokaten peker på det faktum at AG3-geværet, ammunisjonen og sprengstoffet allerede 19 dager før politiførstebetjenten fra overvåkingspolitiet og de to kriminaletterforskerne gjennomførte razziaen ble overlevert overvåkingspolitiet.

- AG3-geværet, ammunisjonen og sprengstoffet ble levert politiet av en person som i retten understreket at han hadde fått garantier for at politiet ikke skulle straffforfølge noen, hvis våpenet ble overlevert politiet, sier Marte Svarstad Brodtkorb.

- Jeg har rådet min klient til å ta betenkningstid etter at han fikk dommen. Vi vil nå grundig gå gjennom premissene, før vi tar stilling til om saken skal ankes. Selvfølgelig vurderer vi å anmelde forholdet til SEFO. Etter min oppfatning bør Riksadvokaten på eget initiativ iverksette etterforskning, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!