Politiet kaller angrepet et drapsforsøk

Et vitne fryktet at politimannen var død etter han ble brutalt slått ned.

SLÅTT I BAKKEN: Politimannen falt i bakken og den andre gjerningsmannen sparket han i ansiktet. Her har flere politimenn kommet til stedet. 
Foto: Vidar Bakken / dittoslo.no
SLÅTT I BAKKEN: Politimannen falt i bakken og den andre gjerningsmannen sparket han i ansiktet. Her har flere politimenn kommet til stedet. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ditt Oslos journalist Vidar Bakken fulgte arbeidet til to sivilkledde politimenn fra klokka åtte lørdag kveld, rundt klokka 03 ble han vitne til at den ene av dem ble slått ned av to menn.

- Jeg kom rundt hjørnet da jeg så at politimennene snakket med tre personer i nærheten av utestedet Trafalgar, akkurat da de sjekket ID-kortene kom det to menn som gikk til angrep på mannen, sier Bakken til Dagbladet.

Overraskende angrep Til dittOslo forteller han at det nesten så ut som et drapsforsøk, og at angrepet kom overraskende på den uforberedte politimannen.

- Den ene tildeler politimannen et voldsomt slag, som gjør at politimannen går i bakken og slår hodet i asfalten, og den andre sparker han som ligger nede og tramper på ansiktet hans, og så stormet de av gårde, sier Bakken. Han forteller at de to var forsvunnet innen noen sekunder.

Etter angrepet ble han vitne til at politikvinnen ga sin kollega livreddende hjelp.

- Hun fikk kastet seg i mellom, og så fikk hun heldigvis hjelp av noen edruelige tilskuere i kaoset. Jeg fryktet at politimannen var død etter angrepet, sier han.

Gjorde voldsomt inntrykk Han er ikke i tvil om at det var en bevisst handling fra de to som angrep.

- De to politimennene hadde sine ID-kort som viste at de var fra politiet godt synlig på brystet, jeg kan ikke skjønne det om noen trodde at de var privatpersoner, sier Bakken.

Han forteller at hendelsen gjorde et voldsomt inntrykk.

- Jeg er imponert over hvor mye arbeid to politimenn i sivil gjør i løpet av en natt, og sjokkert over hvor mange svært berusede mennesker som er ute rundt klokka 03. Jeg ble selv nesten angrepet da jeg tok bilder, sier Bakken.

Han er ikke minst imponert over politikvinnen som kastet seg i mellom for å redde sin kollega.

- Da politimannen ble båret til politibilen reiste hun seg, med blod i panna, og pekte ut hvem politimennen som kom til stedet skulle avhøre som vitner, sier Bakken.

Alvorlig tilstand Politiet fikk melding om hendelsen rundt klokka 03 i natt.

Stasjonssjef ved Marjorstua politistasjon, Arne Solberg, sier at Bakkens vurdering av angrepet som et drapsforsøk ikke er en feil.

-Tilstanden til politimannen er alvorlig, men stabil. Han har fem brudd i ansiktet og hodet, blant annet kjevebeinsbrudd, brudd i ansiktsben og hodeskallen, sier Solberg til Dagbladet.

Han forteller at jakten på de to gjerningsmennene pågår for fullt, og de gjennomfører i kveld flere avhør og går igjennom overvåkningsbilder.

- Vi er optimistiske med tanke på å få tatt gjerningsmennene, sier Solberg.

KAOTISK: Bakken beskriver situasjonen som kaotisk like etter politimannen ble slått ned.
Foto: Vidar Bakken / dittoslo.no
KAOTISK: Bakken beskriver situasjonen som kaotisk like etter politimannen ble slått ned. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.no Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer