Politiet kaller det en tragedie, men hesteeieren nekter: - Hestene har hatt det bra

To av hestene har grodd så lange hover at de skal ha problemer med å stå oppreist.

VANSKJØTSEL: Så mange som fem hester skal ha blitt utsatt for vanskjøtsel etter dyrevelferdsloven, ifølge DRM 24. To av hestene skal ha grodd så lange hover at de har problemer med å stå oppreist. Foto: Privat
VANSKJØTSEL: Så mange som fem hester skal ha blitt utsatt for vanskjøtsel etter dyrevelferdsloven, ifølge DRM 24. To av hestene skal ha grodd så lange hover at de har problemer med å stå oppreist. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet aksjonerte fredag mot en gårdseier i Sande i Vestfold etter mistanke om dyremishandling mot fem hester.

Politiet ble kontaktet av en turgåer som tilfeldigvis hadde gått forbi gården på torsdag. Et kjapt blikk inn til hestene skal ha avslørt at dyrene levde under svært kritikkverdige forhold.

Sliter med å stå oppreist Det er totalt fem hester på gården som alle trolig har vært utsatt for vanskjøtsel etter dyrevelferdsloven, skriver Drammen Live 24 (DRM 24) som først omtalte saken. 

- Dette er en tragisk sak. Mattilsynet er koblet inn i saken, og det er veterinærer som passer på dyrenes helse, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.To av hestene har grodd så lange hover at de har problemer med å stå oppreist, får Dagbladet opplyst. 

- Vi har vært på stedet i dag, og kommer til å opprette sak på forholdet. Mattilsynet er også koblet inn i saken, sa operasjonsleder Marianne Mørch i Sør-Øst politidistrikt til DRM 24 fredag. 

- Stallen er full av møkk Flere lokale hestekyndige skal ha fått tillatelse fra eieren til å ta hånd om flere av hestene. Dagbladet har vært i kontakt med en av de frivillige, som har bedt om å forbli anonym. Personen forteller at hestene har levd under grusomme forhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer