Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet kaller det en tragedie, men hesteeieren nekter: - Hestene har hatt det bra

To av hestene har grodd så lange hover at de skal ha problemer med å stå oppreist.

VANSKJØTSEL: Så mange som fem hester skal ha blitt utsatt for vanskjøtsel etter dyrevelferdsloven, ifølge DRM 24. To av hestene skal ha grodd så lange hover at de har problemer med å stå oppreist. Foto: Privat
VANSKJØTSEL: Så mange som fem hester skal ha blitt utsatt for vanskjøtsel etter dyrevelferdsloven, ifølge DRM 24. To av hestene skal ha grodd så lange hover at de har problemer med å stå oppreist. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet aksjonerte fredag mot en gårdseier i Sande i Vestfold etter mistanke om dyremishandling mot fem hester.

Politiet ble kontaktet av en turgåer som tilfeldigvis hadde gått forbi gården på torsdag. Et kjapt blikk inn til hestene skal ha avslørt at dyrene levde under svært kritikkverdige forhold.

Sliter med å stå oppreist Det er totalt fem hester på gården som alle trolig har vært utsatt for vanskjøtsel etter dyrevelferdsloven, skriver Drammen Live 24 (DRM 24) som først omtalte saken. 

- Dette er en tragisk sak. Mattilsynet er koblet inn i saken, og det er veterinærer som passer på dyrenes helse, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

To av hestene har grodd så lange hover at de har problemer med å stå oppreist, får Dagbladet opplyst. 

- Vi har vært på stedet i dag, og kommer til å opprette sak på forholdet. Mattilsynet er også koblet inn i saken, sa operasjonsleder Marianne Mørch i Sør-Øst politidistrikt til DRM 24 fredag. 

- Stallen er full av møkk Flere lokale hestekyndige skal ha fått tillatelse fra eieren til å ta hånd om flere av hestene. Dagbladet har vært i kontakt med en av de frivillige, som har bedt om å forbli anonym. Personen forteller at hestene har levd under grusomme forhold.

SLITER MED Å STÅ OPPREIST: To av hestene skal ha grodd så lange hover at de har problemer med å stå oppreist, får Dagbladet opplyst av en av de frivillige på stedet. Foto: Privat
SLITER MED Å STÅ OPPREIST: To av hestene skal ha grodd så lange hover at de har problemer med å stå oppreist, får Dagbladet opplyst av en av de frivillige på stedet. Foto: Privat Vis mer

- Hestene var gjerdet inn på et område de absolutt ikke burde oppholde seg. Det ligger glass og gamle jernstenger strødd. Stallen er så full av møkk, mugg, vann og dårlig høy at hestene ikke kan gå inn der.

Nekter Dagbladet har vært i kontakt med bonden, som stiller seg uforstående til anklagene.

- Jeg har ikke sett bildene, men det stemmer ikke at hestene har hatt det ille. Folk har det med å overdrive, sier hesteeieren til Dagbladet. 

Personen vil ikke svare på spørsmål om hovene, men nekter for at hestene ikke har hatt tilgang på god fôr. 

- Politiet hadde fått en anmeldelse fra en turgåer, og kom hit i går. Men hestene har hatt det bra. Fedmen på kroppene deres viser at jeg har foret dem godt, sier eieren videre. 

Hesteeieren ønsket ikke å komme med ytterligere kommentarer til Dagbladet. Politiet opplyser til DRM 24 at hesteeieren umiddelbart fikk pålegg om å sikre hestene på et egnet, avgrenset område med tilgang på frisk fôr.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Mattilsynet.

Hele Norges coronakart