Politiet kaller inn til pressekonferanse

Varsler ny informasjon om Anne Elisabeth Hagens forsvinning.

Foto: Privat
Foto: PrivatVis mer

Øst politidistrikt kaller onsdag inn til ny pressekonferanse om Hagen-forsvinningen. 69 år gamle Anne Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor, og er ansett som bortført eller drept.

Politiet varslet i sommer at de ville komme tilbake med mer informasjon om saken når de følte tidspunktet var riktig. I dag kom beskjeden om at det kalles inn til ny pressebrief klokka 12.

Ifølge VGs kilder vil politiet «slippe det som omtales som interessant informasjon fra åstedet». Denne informasjonen kan potensielt bringe etterforskningen videre ved å identifisere hvem som tok seg inn i boligen 31. oktober i fjor.

Etter det NRK erfarer, vil politiet gå ut med ny informasjon fra åstedet og bilder av bevis fra etterforskingsmaterialet.

Siste sikre livstegn fra Hagen var en telefon til et familiemedlem klokka 09.14 den 31. oktober. I boligen på Fjellhamar, hvor 69-åringen og hennes milliardærektemann Tom Hagen bor, ble det samme dag funnet et brev med krav om løsepenger for å få kvinnen tilbake i live.

Det mystiske brevet

Politiinspektør Tommy Brøske sa før sommeren at politiet mener å ha gode holdepunkter for å vite hvor brevpapiret er produsert. Overfor Dagbladet fortalte han at politiet hadde et konkret tall på hvor mange utsalgssteder papiret kan stamme fra.

Da det i starten av august ble holdt ny pressekonferanse, ville imidlertid ikke Brøske gå ut med mer informasjon om hvor langt politiet var kommet i undersøkelsene av disse utsalgsstedene.

- Dette er fremdeles svært interessant for oss, og vi har kommet lenger i etterforskningen enn før sommeren. Vi har likevel ikke noen nye kommentarer til dette per nå, det får vi komme tilbake til seinere, sa Brøske den gang.

HOLDER SEG TIL HYPOTESEN SIN: Politiet tror at forsvunnede Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept. Video: Dagbladet Vis mer

I dag, nesten ti måneder etter at Hagen forsvant fra sitt hjem, er status den samme - ingen vet hvor 69-åringen befinner seg eller om hun er i live.

Splittet syn

Under pressekonferansen i starten av august, ble det også klart at politiet holder fast på sin hovedhypotese om at Anne-Elisabeth Hagen er drept. Det til tross for at familiens bistandsadvokat, Svein Holden, bare timer tidligere hadde holdt en egen orientering for pressen, hvor han fortalte at det hadde kommet nye meldinger fra de antatte gjerningspersonene.

Mens politiet mener de står overfor en drapssak, har familien fremdeles håp om at deres kone, mor og bestemor skal komme hjem i live.

- Vi tar den nye henvendelsen på alvor, og vi har forståelse for at den siste kontakten gir familien håp om at Anne-Elisabeth Hagen er i live. Men selv etter den siste henvendelsen er det mangel på livsbevis, og politiet anser det fortsatt som lite sannsynlig at hun er i live, sa Brøske den gang.