Politiet kan bruke pepperspray

Polititjenestemennene i tjeneste under Verdensbankens møte i Oslo får lov til å bruke pepperspray i nødvergesituasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen er glad for at Justisdepartementet har klarert bruk av pepperspray, men han er fortørnet over den korte varslingsfristen for polititjenestemenn utenfor Oslo som blir kalt inn til tjeneste under møtet i hovedstaden.

Det var torsdag at politidirektoratet vedtok å kalle inn ekstra politimannskaper fra hele Sør-Norge til møtet i slutten av juni.

- Vedtaket ble tatt torsdag, og mannskapene skal møte i Oslo mandag. Dette er en altfor kort varslingsfrist, sier Johannessen til NTB.

- Men vi reagerer også sterkt på at lønns- og arbeidsforholdene under tjenesteoppholdet i Oslo er uavklarte, sier Johannessen.

Vil søke fritak

På denne bakgrunnen tror Johannessen at mange av dem som kalles inn, vil søke seg fritatt av velferdsgrunner.

Det er frykten for bråk og demonstrasjoner som går av skaftet som gjør at politiet stiller med ekstra mannskapet til møtet i Verdensbanken. Opptøyer i forbindelse med tidligere møter i Seattle og Göteborg gjør at politiet regner med lignende situasjoner i Oslo.

I direktoratet vil man av taktiske grunner ikke opplyse hvor mange det er aktuelt å kalle inn, men NRK melder at det trolig dreier seg om flere hundre personer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer